bike_athens
NEWS

Βόλτα στο διαδίκτυο, αλλά και στην Αθήνα

Η Kate Winslet μιλά για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο εξαιρετικό «Mare of Easttown», η Emma Stone αγαπά της αντι-ηρωίδες και η ΠοδηλΑττική Κοινότητα μας βγάζει για ποδηλατάδα στην πόλη.

02/06/2021

Διαβάζουμε μια πληθωρική συνέντευξη όπου η Kate Winslet αναφέρεται στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη μίνι σειρά «Mare of Easttown»,  ανακαλύπτουμε γιατί η Emma Stone αγαπά τις αντιηρωίδες, λίγο πριν δούμε το «Cruella» στα θερινά, προτείνουμε ένα νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για τις παραλίες της χώρας, μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα στην Αθήνα και μια νέα βιογραφία για τον Bob Dylan. 

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ KATE WINSLET

Η βραβευμένη με Όσκαρ σταρ δεν φοβήθηκε να τσαλακώσει την εικόνα της πρωταγωνιστώντας στη μίνι σειρά μυστηρίου του HBO «Mare of Easttown», λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές, αφού μας χάρισε μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία, δίνοντας βάθος και ρεαλισμό στην ηρωίδα. H 46χρονη Kate Winslet, που δηλώνει πως η προετοιμασία που έκανε για αυτό το ρόλο δε συγκρίνεται με καμία προηγούμενη δουλειά της, υποδύεται τη μεσήλικα αστυνομικό Mare Sheehan από τη Φιλαδέλφεια, η οποία είναι και γιαγιά, μια γυναίκα στην οποία η ζωή έχει φερθεί σκληρά κι αυτό αποτυπώνεται σε κάθε έκφραση του προσώπου της, σε κάθε κίνηση του κορμιού της, στην εκφορά του λόγου της.

Με αυτή την αφορμή, η ηθοποιός έδωσε μια συνέντευξη στους New York Times, μιλώντας για το πώς βασίστηκε σε χαρακτηριστικά του πατέρα της για να «χτίσει» την ερμηνεία της, αλλά και για το πόσο ανεπιτήδευτη ήθελε να είναι η Mare. 

«Πιστεύω ότι γι’ αυτό οι θεατές συνδέθηκαν τόσο πολύ με αυτό το χαρακτήρα, επειδή δεν υπάρχει κανένα φίλτρο. Είναι μια πλήρως λειτουργική γυναίκα, με ελαττώματα και με πρόσωπο και σώμα που συμβαδίζουν με την ηλικία της και την πορεία της. Νομίζω ότι διψάμε για κάτι τέτοιο».

H Kate Winslet φωτογραφίζεται απο τον Jamie Hawkesworth για τους New York Times

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Τα στοιχεία για τον όγκο των απορριμμάτων που συνέλεξαν οι πρώτες εθελοντικές ομάδες που πήραν μέρος τον Απρίλιο στο νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της WWF με τίτλο «Υιοθέτησε μια παραλία» είναι ενδεικτικά της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες παραλίες στη χώρα μας και της έλλειψης περιβαλλοντικής ευαισθησίας.  

Στις 11 πρώτες καταγραφές του προγράμματος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, βρέθηκαν κατά μέσο όρο 925 απορρίμματα ανά 100 μέτρα ακτογραμμής, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει ως ανώτατη οριακή τιμή τα 20 απορρίμματα ανά 100 μέτρα, προκειμένου να διατηρηθεί η καλή περιβαλλοντική κατάσταση της ακτογραμμής. Τι συναντούν συχνότερα οι εθελοντές; Αποτσίγαρα, πλαστικά καπάκια, καλαμάκια, μωρομάντιλα. 

Μαθητές του Γυμνασίου Κασσάνδρειας έχουν ”υιοθετήσει την παραλία της Σίβηρης” υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού

Η EMMA STONE ΑΓΑΠΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΗΡΩΙΔΕΣ

Με αφορμή την ταινία Cruella της Disney στην οποία πρωταγωνιστεί, ταινία που στη χώρα μας θα δούμε στα θερινά από τις 3 Ιουνίου, η Emma Stone δίνει μια συνέντευξη στους New York Times  όπου εξηγεί γιατί μετά το «La La Land» βρίσκει τον εαυτό της να επιλέγει όλο και πιο αντισυμβατικούς γυναικείους ρόλους, όπως αυτοί που υποδύθηκε στη μίνι σειρά του Netflix «Maniac» και στο «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου. Πριν από αυτές τις ταινίες, όπως αναφέρει, ο μόνος ρόλος της που είχε κάτι το σκοτεινό, ήταν αυτός της Sally Bowles στο «Cabaret» που ανέβηκε στο Broadway. 

«Υπάρχει κάτι το απελευθερωτικό στο να υποδύεσαι μια αντιηρωίδα», δηλώνει η ίδια και κρίνοντας από το τρέιλερ του Cruella, φαίνεται να το απολαμβάνει.
 Η Emma Stone ως Cruella. Φωτογραφία: Laurie Sparham/Disney

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ BOB DYLAN;

Το 2016 ο Bob Dylan πούλησε το αρχείο του στο George Kaiser Foundation, για 22 εκατομμύρια δολάρια. Το Ίδρυμα ζήτησε τότε από τον συγγραφέα Clinton Heylin, που θεωρείται αυθεντία στον Dylan, να αξιολογήσει το περιεχόμενο του αρχείου. 

Αυτά που ανακάλυψε εκεί, καθώς και σε άλλα έγγραφα στα οποία του είχε δοθεί πρόσβαση από τη Sony και το γραφείο του Dylan, αναδιαμόρφωσαν την αντίληψή του για τον καλλιτέχνη σε τέτοιο βαθμό, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δημιουργική του διαδικασία, που πείσθηκε ότι έπρεπε να γράψει μια νέα βιογραφία, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες με τίτλο The Double Life of Bob Dylan: A Restless, Hungry Feeling 1941-1966, συμπίπτοντας και με τα 80ά γενέθλια του καλλιτέχνη.

Με αυτή την αφορμή, ο συγγραφέας του βιβλίου, Clinton Heylin, έδωσε μια συνέντευξη στη Guardian

Ο Bob Dylan σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο το 1965 / Stanley Bielecki/ASP/Getty Images

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Διαβάσαμε την ανακοίνωση που ανάρτησε η ΠοδηλΑττική Κοινότητα και τη βρήκαμε ενδιαφέρουσα:

”Μετά την ολοκλήρωση του Νότιου Αξονα (Γκάζι – Φάληρο) ο Βόρειος έχει κολλήσει για χρόνια. Οι ποδηλάτες και οι ποδηλάτισσες καλούνται να τον ξεκολλήσουν κάνοντας ποδήλατο. 

Ο Βόρειος Ποδηλατικός Άξονας είναι το δεύτερο μεγάλο έργο από μια σειρά σχεδιασμένων κλειστών ποδηλατόδρομων που περιμένουν να ανακουφίσουν περιβαλλοντικά την Αττική και να καθιερώσουν το δικαίωμα των ποδηλατών/τισσών, να κινούνται με ασφάλεια και στις λεωφόρους.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα του Ποδηλάτου (3 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) η ΠοδηλΑττική Κοινότητα καλεί τους/τις φίλους/ες του ποδηλάτου να καθιερώσουν τον Βόρειο Ποδηλατικό Αξονα της Αττικής (Κηφισιά – Γκάζι).”

Πληροφορίες για τη διαδρομή: www.poilattiki.gr/node/109

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ” 


 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio