ΤΕΧΝΕΣ

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης φοράει ακουστικά

Μετρώντας αντίστροφα για την υβριδική του διεξαγωγή τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του ’21, υποδέχεται το νέο hot trend της αφήγησης, με masterclasses, workshops και φεστιβαλικό τμήμα αφιερωμένα στα podcasts.

14/01/2021

Τα άμεσα αντανακλαστικά του στις τεχνολογικές εξελίξεις της αφήγησης θα επιδείξει φέτος το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα γιορτάσει την 23η έκδοσή του υβριδικά (ξεκινά online από 4 έως 14 Μαρτίου για να επιστρέψει στις αίθουσες από 24 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2021), υποδεχόμενο ένα νέο τμήμα, αφιερωμένο στα podcasts.

Ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μετά απ’ αυτά της Τραϊμπέκα και του Όστιν, που θα εξερευνήσει τον ολοένα ανερχόμενο κόσμο των podcasts, το ΦΝΘ θα προσπαθήσει να ανακαλύψει εκείνα που προκαλούν τα όρια της τέχνης και μιλούν στον ρυθμό του σινεμά, με υλικά τη φωνή, τον λόγο και τη μουσική.

Ξεκινώντας τον Μάρτιο, μία σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων, για ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα podcast, θα προσφέρουν εργαλεία και εξειδίκευση πάνω στις δομές και τα είδη τους, ενώ τα μυστικά του είδους θα εξερευνήσει ένα online masterclass, ανοιχτό για το κοινό. Μετά την ολοκλήρωση των workshops αυτών, το Φεστιβάλ θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καταθέσουν τα podcast τους, με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα ανακοινωθούν τότε. Έτσι, μετά τη λήξη των καταθέσεων θα επιλεγούν τα καλύτερα podcast για να παρουσιαστούν το καλοκαίρι, μέσα από τα ψηφιακά κανάλια του Φεστιβάλ.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ θα δημιουργήσει αναπάντεχα podcast γύρω από θέματα, ανθρώπους, και στιγμές του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά στο πρόγραμμά του και τα οποία θα απολαύσουμε το καλοκαίρι, από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. Τον κόσμο των podcast θα μπορούν να γνωρίσουν και τα παιδιά, τα οποία θα κληθούν να δημιουργήσουν τη δική τους ηχογράφηση μέσα από τη διαδικασία ενός παιχνιδιού.

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio