ΠΟΛΗ

Πόσο ’21 χωρά σε λίγα λεπτά;

Από την τέχνη ως την πολιτική κι απ’ τη μαγειρική ως τη διανόηση, ένα αναπάντεχο μωσαϊκό ομιλητών ξεδιπλώνουν όψεις της επετείου του 1821, μέσα από μια σειρά βίντεο του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

14/01/2021

Τι ενώνει μια ιστορικό με έναν σεφ; Έναν καλλιτέχνη με μια αθλήτρια; Έναν πολιτικό με μια ακτιβίστρια; Αυτό που ενώνει όλους μας, όχι μόνο φέτος, αλλά ιδίως φέτος: η πορεία του ελληνισμού από το 1821 ως το 2021. Αυτό το κρυφό νήμα επιχειρεί να σκιαγραφήσει και το Ίδρυμα Μποδοσάκη, που μέσα από μια σειρά μικρών βίντεο με αναπάντεχους ομιλητές, βάζει το δικό του λιθαράκι στο ψηφιδωτό της 200ετής επετείου από την επανάσταση.

Μέσω της δωρεάν πλατφόρμας διαδικτυακών διαλέξεων BLOD.gr (Bodossaki Lectures on Demand), το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει τις πολλαπλές όψεις της επετείου του 1821, καλώντας 52 προσωπικότητες από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, να καταθέσουν τη δική τους άποψη. Μια σκέψη προσωπική, έναν στοχασμό, ένα συμβάν, που συνδέει την ιστορία του καθενός με τη μεγάλη Ιστορία.

Τιτλοφορημένο «Με αφορμή το ‘21», το μωσαϊκό του Ιδρύματος Μποδοσάκη θα υποδέχεται κάθε Τρίτη του 2021 πρόσωπα όπως ο Απόστολος Δοξιάδης και η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Πέτρος Μάρκαρης και η Σοφία Μπεκατώρου, ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Μάδω Δούκα, ή η Εβίτα Αράπογλου και ο Λευτέρης Λαζάρου, σε ένα αφιέρωμα που σχεδιάστηκε με την επιμέλεια της δημοσιογράφου Μαρίας Κατσουνάκη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ιδρύματος στην «Πρωτοβουλία 1821- 2021». H «Πρωτοβουλία 1821- 2021» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 15 Ιδρυμάτων της χώρας και της Εθνικής Τράπεζας για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινίασε στις 12 Ιανουαρίου ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος με ένα 3λεπτο βίντεο, ενώ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην «Πρωτοβουλία 1821- 2021», το Ίδρυμα Μποδοσάκη οργανώνει επίσης έναν κύκλο 4 συμποσίων / επιστημονικών συζητήσεων, που φιλοδοξούν να αναδείξουν ιδέες και θέματα που θα συνεισφέρουν στην προαγωγή της παιδείας, της δημόσιας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών στην ελληνική κοινωνία.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio