Nilüfer_Yanya
RELEASES

New Music Friday 23/10

Λένα Πλάτωνος, The Weeknd, και άλλοι στο countdown των καινούριων singles και φρεσκοτριμμένων tracks που κυκλοφόρησαν την τέταρτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, για να τα απολαύσουμε το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

23/10/2020

 

5. Julian Baker – Faith Healer

Η 25χρονη Αμερικανίδα που αγαπήσαμε με το «Turn Out The Lights» του 2017,  κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο, τρίτο κατά σειρά δίσκο της, «Little Oblivions». Το τραγούδι μιλά για την εμπειρία του εθισμού, και μας αγγίζει μέσα από ένα εντυπωσιακό μουσικό βίντεο. Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 26 Φεβρουαρίου από τη Matador Records.

4. King Gizzard and the Lizard Wizard – Automation

Οι Αυστραλοί ροκάδες επιστρέφουν με την ανακοίνωση για τον δέκατο έκτο (!) κατά σειρά δίσκο τους, με τίτλο «K.G», και μοιράζονται το τέταρτο ψυχεδελικό και δυναμικό single. Η Μπάντα καλεί τους fans της να πάρουν υλικό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ώστε να δημιουργήσουν δικά τους videos και remixes.

3.Λένα Πλάτωνος & Κατερίνα Στανίση – Ανθρωποφάγοι

Η Λένα Πλάτωνος και η σεναριογράφος/συγγραφέας/στιχουργός Μυρτώ Κοντοβά κυκλοφορούν μία εντελώς απροσδόκητη συνεργασία που συμπληρώνεται από τη λαϊκή φωνή της Κατερίνας Στανίση. Το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό τραγούδι που μιλά για Ανθρωποφάγους ταιριάζει σίγουρα στο ταραγμένο κλίμα των ημερών. Αν και παράδοξο, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ενδιαφέρον και δεν περνάει απαρατήρητο, ενώ όπως λέει η Στανίση, η Πλάτωνος ήθελε να δουλέψει μαζί της ήδη από τη δεκαετία του ‘80.

2. Nilüfer Yanya – Crash

 

Η ανερχόμενη Βρετανή Nilüfer Yanya μας εντυπωσιάζει με το χορευτικό πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο «Feeling Lucky?», το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 11 Δεκεμβρίου. Η 25χρονη μας έχει ήδη κερδίσει από τον πρώτο της δίσκο, «Miss Universe», του 2019.

1. Τhe Weeknd – In Your Eyes (Remix) feat. Kenny G

O The Weekend κυκλοφορεί ένα πολύ κολλητικό remix, για το οποίο έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο. Ο θρύλος του σαξοφώνου Kenny G συμμετέχει με τρία saxophone breaks στην τετράλεπτη διάρκεια του τραγουδιού, και μας δίνεται ένα αποτέλεσμα που θυμίζει ‘80s, αλλά παραμένει εξαιρετικά φρέσκο. 

BONUS ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ

Django Django – House of Cards (Radiohead)

O frontman Vincent Neff της μπάντας των Βρετανών Django Django δημοσιεύει μία εκτέλεση του τραγουδιού των Radiohead, από το εμβληματικό «In Rainbows» του 2007. Η διασκευή είναι ιδιαίτερα πιστή στο πρωτότυπο, και μας ακούγεται πολύ οικεία. Η εναλλακτική μπάντα επέστρεψε στο προσκήνιο το Σεπτέμβρη που πέρασε, με το ψυχεδελικό single της Spirals.

JARV IS – Venus in Furs (Τhe Velvet Underground)

Ο Jarvis Cocker, πρώην frontman των Pulp, εμφανίστηκε ζωντανά με την καινούρια μπάντα του, Jarv Is…, σε μία έκθεση προς τιμήν του χορευτή και χορογράφου Michael Clark στο Λονδίνο. Το πρώτο τραγούδι στο setlist τους ήταν μία ενδιαφέρουσα διασκευή του αγαπημένου «Venus In Furs» των Velvet Underground.

Δες και αυτό:

Τα «απαγορευμένα» τραγούδια του Trump – Μια playlist για τις αμερικανικές κάλπες

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio