γιάννης_οικονομίδης (3)
ΣΙΝΕΜΑ

Το «Σπιρτόκουτο»… σε μιούζικαλ;

Με ένα δυνατό team γύρω του και την υποστήριξη της Στέγης Ωνάση, ο σκηνοθέτης καταπιάνεται με ένα project τόσο φιλόδοξο, που ακούγεται σχεδόν σαν ψέμα.

18/05/2021

Μόλις που χρόνισε η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» από την κυκλοφορία της, έχοντας σαρώσει το εγχώριο box office, τις διαδικτυακές προβολές της, τις υποψηφιότητες των Ίρις, ακόμα και το πέρασμα της από το Ertflix. Όμως ο σκηνοθέτης της, Γιάννης Οικονομίδης, δεν επαναπαύεται: Όπως μαθεύτηκε, επιστρέφει στα πρώτα του κινηματογραφικά μονοπάτια για να δώσει μια νέα ζωή στο «Σπιρτόκουτο» σε μορφή μιούζικαλ.

Είκοσι χρόνια μετά, οι απόκληροι του Κορυδαλλού θα επιστρέψουν με την ανία, τον θυμό και τον μικροαστισμό τους στη σκηνή της Στέγης – χορεύοντας και τραγουδώντας – και προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς θα ενσωματωθούν οι κατακλυσμιαίες ατάκες αλλά και οι χαρακτηριστικές βωμολοχίες στο νέο φορμά. Στον αγώνα αυτό μπαίνουν σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Γιάννης Νιάρρος και Λένα Κιτσοπούλου. Ο ασταμάτητος ηθοποιός θα αναλάβει τη μουσική σύνθεση αλλά και τη στιχουργική της παράστασης, ενώ η sui generis Κιτσοπούλου θα εμπλακεί στην σκηνοθεσία. Το λιμπρέτο της παράστασης γράφεται από τον Οικονομίδη και τον Δώρη Αυγερινόπουλο, ενώ η παράσταση θα περιλαμβάνει χορωδία και full band στην σκηνή.

Κι όσο κι αν ένα τέτοιο εγχείρημα ακούγεται σαν ψέμα, το ιδιαίτερο φορμά των μουσικοθεατρικών παραστάσεων ίσως καταφέρει να δώσει ένα δεύτερο επίπεδο σαρκασμού προς τις αγκυλώσεις και τις συμπεριφορές της μέσης αστικής οικογένειας σε μια Αθήνα που καίει – αν μη τι άλλο θα ακούσουμε το «Τι θα κάνεις με τη Λίντα Βαγγέλη» σε χορωδιακή βερσιόν.


Τί θα δούμε φέτος στα θερινά;

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio