Ο PEPPER 96.6 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

«Yesterday»: Φαντάσου έναν κόσμο χωρίς τους Beatles

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα τραγούδια «Hey Jude», «Eleanor Rigby», «Day Tripper» ή «Yesterday» δεν υπήρξαν ποτέ. Αν τα σκαθάρια δεν υπήρχαν, θα είχε εξελιχθεί με τα ίδια «μυαλά» η κοινωνία; Και υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο ο οποίος θυμάται τους Beatles. Αυτή την ιστορία παρουσιάζει η ταινία του Danny Boyle«Yesterday», εμπνευσμένη από το θρυλικό συγκρότημα, η οποία βγαίνει στους κινηματογράφους την Πέμπτη 27 ιουνίου 2019.

Ο Ρίτσαρντ  Κέρτις, γνωστός για μερικά από τα καλύτερα σενάρια στον χώρο της βρετανικής κωμωδίας από τα 90ς και μετά, όπως το «Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία», το «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και το «Love Actually», είχε ετοιμάσει μια ιστορία που σχετίζεται με τη μουσική (όπως είχε κάνει και με το «Boat that Rocked» του 2009) και ακόμη πιο συγκεκριμένα με τους Beatles. Αργότερα έγινε γνωστό πως ο Ντάνι Μπόιλ θα σκηνοθετούσε την ταινία πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα του 007, όμως η πρόωρη αποχώρησή του από την ταινία του βρετανού πράκτορα λειτούργησε ευεργετικά υπέρ αυτής της ταινίας

Το «Yesterday» όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, βασίζεται σε ένα gimmicκ όπου μετά από ένα γενικό black out σε όλο τον κόσμο, ένας νεαρός και άσημος μουσικός διαπιστώνει κάτι απίστευτο: πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει καταγεγραμμένο το όνομα των Beatles και ο ίδιος πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στη Γη που θυμάται την ύπαρξή τους! Ο ίδιος εκμετελλεύεται αυτή τη μαγική συγκυρία και αποφασίζει να κάνει καριέρα με τα τραγούδια τους, γίνεται άμεσα το νέο παιδί-θαύμα της μουσικής βιομηχανίας,  τον καλεί μαζί του και ο Εντ Σίραν (που υποδύεται τον εαυτό του) για να κάνουν συναυλίες.

Το φιλμ του Ντάνι Μπόιλ είναι κωμικό και θα είναι η πρώτη του επαφή με καθαρή κωμωδία μετά το «A Life Less Ordinary» του 1997.

Πρωταγωνιστής ο Χίμες Πατέλ (γνωστός στη Βρετανία από τη σειρά «Eastenders») και μαζί του παίζουν η Κέιτ ΜακΚίνον («Ghostbusters», «The Spy Who Dumped Me») και η Λίλι Τζέιμς («Baby Driver», «Mamma Mia: Hero We Go Again»).

Image result for Yesterday

Η ταινία «Yesterday» κυκλοφορεί 27 Ιουνίου από την Tulip Entertainment.

 

x
Title Artist

Στείλε μήνυμα στο studio