ΘΕΑΤΡΟ

Πλατφόρμα online παραστάσεων από το Θέατρο Πορεία 

Επαγγελματική κινηματογράφηση, υποτιτλισμό για ξενόγλωσσους και άτομα με προβλήματα ακοής και άνοιγμα εκτός των (ψηφιακών) συνόρων συμπεριλαμβάνει στις υπηρεσίες της η νέα πλατφόρμα που ανακοίνωσε το Θέατρο Πορεία.

10/02/2021

Συνεχίζει να πρωτοπορεί το Θέατρο Πορεία στο θέμα του ψηφιακού θεάτρου, εγκαινιάζοντας μία πλατφόρμα που θα φιλοξενεί ιστορικές και επιτυχημένες παραστάσεις on demand και με υπότιτλους. Ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις των καιρών, το θέατρο βρίσκει τρόπο να απευθυνθεί όχι μόνο στους θεατρόφιλους που επιθυμούν προσωρινά να υποκαταστήσουν τη ζωντανή εμπειρία της παράστασης, αλλά και σε όσους αδυνατούν λόγω χωρικής ή χρονικής συγκυρίας να παρακολουθήσουν ή να μελετήσουν παραστάσεις που αφήνουν ιστορία.

Δημιουργεί έτσι ένα ψηφιακό αρχείο μέσω της πλατφόρμας «Θέατρο Πορεία on Demand», το οποίο, εκτός από επαγγελματικά κινηματογραφήμενες παραστάσεις που ακολουθούν τις σύγχρονες επιταγές της online θέασης, θα περιλαμβάνουν την δυνατότητα αγγλικού και ελληνικού υποτιτλισμού, τόσο για ξενόγλωσσους θεατές όσο και για όσους έχουν προβλήματα ακοής. Επιπλέον, οι παραστάσεις θα προβάλλονται χωρίς γεωγραφικό περιορισμό, ανοίγοντας μία διεθνή ψηφιακή σκηνή, από την ελληνική επαρχεία έως την ομογένεια.

Η πλατφόρμα εγκαινιάζεται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με την παράσταση «This is not Romeo & Juliet», μία παράσταση που σημείωσε απανωτά sold out στο λιγοστό διάστημα που παρέμειναν ανοιχτά τα θέατρα αλλά και πάνω από 10.000 θεατές στις live streaming προβολές της. Σε σκηνοθεσία και κείμενο Αργύρη Πανταζάρα, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με την Έλλη Τρίγγου, το έργο κοιτάει με το δικό του τρόπο το καταραμένο σαιξπηρικό ζευγάρι, σε μια σύγχρονη προσέγγιση. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες. (εισιτήρια: €5,99)

Ακολουθεί ο «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, από τα πιο δημοφιλή έργα στις δύο σεζόν που παρέμεινε στη σκηνή. Με ένα θίασο είκοσι πρωταγωνιστών, το σημαντικό μυθιστόρημα ήρθε στη ζωή χάρη σε ενδιαφέρουσες ερμηνείες (Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Μαλάκης, Ζέτα Μακρυπούλια στους πρωταγωνιστικούς ρόλους) και μια πλούσια σκηνογραφία. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από την 21 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου. (εισιτήρια: €7,99).


 Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio