Dr. Brain
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πέππερ Τιβί: Είδαμε πρώτοι το «Dr. Brain»

Η καινούργια εθιστική νοτιοκορεάτικη σειρά του Apple TV + μπλέκει το αστυνομικό μυστήριο με την επιστημονική φαντασία, με πρωταγωνιστή των εξαιρετικό Sun-Kyun από τα «Παράσιτα».

04/11/2021

Αυτό συμβαίνει με τις μεγάλες επιτυχίες: γίνονται για κάποιο διάστημα μέτρο σύγκρισης. Δεν ξαφνιαστήκαμε λοιπόν που, όταν η Apple TV+ ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες την πρεμιέρα μιας καινούργιας τηλεοπτικής παραγωγής από τη Νότια Κορέα, όλοι έσπευσαν να αναρωτηθούν αν θα μπορέσει να επαναλάβει το σουξέ του «Squid Game». Βασισμένη στο δημοφιλές ομώνυμο κορεάτικο webtoon του Hongjacga, η σειρά «Dr. Brain», η πρώτη της υπηρεσίας streaming ψυχαγωγικού περιεχομένου της κολοσσού της τεχνολογίας που έχει γυριστεί στα κορεάτικα, δεν θυμίζει ωστόσο σε τίποτα το πρόσφατο τηλεοπτικό φαινόμενο του Netflix. Η Apple TV+ ποντάρει πάντως πολλά σε αυτό το χαρτί εξ ου και προγραμμάτισε την προβολή του πρώτου επεισοδίου να συμπίπτει με την είσοδο της πλατφόρμας στην αγορά της Νότιας Κορέας.

Έχοντας δει και τα έξι επεισόδια του πρώτου κύκλου (το φινάλε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει και δεύτερος), μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το στοίχημα για ένα – αν μη τι άλλο – εθιστικό αποτέλεσμα έχει κερδηθεί και με το παραπάνω. Η υπόθεση στο «Dr. Brain» έχει ως εξής: ένας ιδιοφυής νευροεπιστήμονας με τραγική παιδική ηλικία και μεγάλη δυσκολία έκφρασης των συναισθημάτων του προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση, μέσω μιας διαδικασίας που λέγεται brain sync, στις αναμνήσεις ανθρώπων που έχουν μόλις πεθάνει προκειμένου να διαλευκάνει μια μυστηριώδη υπόθεση που ταλανίζει την οικογένειά του.

Η δράση είναι καταιγιστική, οι ανατροπές διαδέχονται γρήγορα η μία την άλλη και το ενδιαφέρον του θεατή παραμένει αμείωτο. Τη μεγάλη διαφορά κάνει η παρουσία πίσω από την κάμερα του γνωστού σκηνοθέτη Kim Jee-Woon, ο οποίος έχει υπογράψει εξαιρετικές ταινίες όπως το «Αντίκρισα τον Διάβολο». Το «Dr. Brain» θυμίζει πιο πολύ μια παλιότερη, πιο ατμοσφαιρική δημιουργία του, την πολυβραβευμένη «Ιστορία δύο Αδελφών».

Η σκηνοθεσία του εδώ αποφεύγει τις υπερβολές και τις ευκολίες, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απαραίτητη δόση quirkiness για να χαρεί και το ασιατικό κοινό αλλά και κάποιες στιγμές ποιητικότητας. Το μόνο που μπορείς να του προσάψεις είναι πως αποδεικνύεται ιδιαίτερα προσεκτικός και εγκρατής προκειμένου να μην αποξενώσει το μαζικό κοινό στο οποίο απευθύνεται η σειρά. Ακόμη κι έτσι, το «Dr. Brain» παραμένει μια εξόχως ψυχαγωγική επιλογή για οικιακή διασκέδαση, στο επίκεντρο της οποίας δεσπόζει η μαγνητική ερμηνεία του Lee Sun-Kyun, τον οποίο θυμόμαστε φυσικά από τα «Παράσιτα».


ΠΕΠΕΡ ΤΙΒΙ: Χάλοουιν εντίσιον

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio