ΠΟΛΗ

Ο Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει τις πολιτιστικές του δράσεις

Τέσσερις διαφορετικοί και ξεχωριστοί χώροι, με πάνω από 100 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από τον Ιούνιο ως και τον Σεπτέμβριο, θα συνθέσουν το όραμα του Δήμου Αθηναίων για ένα ζωηρό πολιτιστικό καλοκαίρι.

07/06/2021

Τέσσερις εμβληματικούς, κι ολότελα διαφορετικούς χώρους ανοίγει από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να στεγάσει τις καλοκαιρινές δράσεις του τριετούς προγράμματος «Ο Πολιτισμός είναι η Αθήνα». Η Τεχνόπολη, τα Θέατρα Κολωνού και Γκράβας του ΟΠΑΝΔΑ, αλλά και ο κινηματογράφος ΑΒ, μεταμορφώνονται σε κοιτίδες της σύγχρονης πολιτιστικής δράσης της πόλης, μέσα από τη δωρεάν τους διάθεση σε καλλιτέχνες, ομάδες και εταιρείες, μαζί με όλες τις απαραίτητες υποδομές, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Έτσι, 100 διαφορετικές δράσεις, που προέκυψαν από ανοιχτό κάλεσμα και προτάσεις που αξιολόγησε η Επιτροπή Εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιαστούν φέτος στην πόλη, με την επιμέλεια του προγράμματος να φέρει ο ΟΠΑΝΔΑ και η Τεχνόπολη. Ανάμεσά τους συναυλίες, φεστιβάλ, θεατρικές & μουσικοθεατρικές παραστάσεις και χορευτικές performances και – φυσικά – οι πιο αγαπημένοι μας καλλιτέχνες επί σκηνής μετά από πολύ καιρό, χάρη σε ένα σχέδιο που στοχεύει στην αναβάθμιση, στην ανάδειξη και στην ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και στην έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον κλάδο του πολιτισμού. 

«Αυτό το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Αθήνα είναι διαφορετικό. Γιατί συνδιαμορφώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τους ανθρώπους του πολιτισμού και τις ιδέες τους. Αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος μας. Να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους και να δώσουμε το χρώμα και τους ήχους που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ η Αθήνα» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος.  

Η Μουσική Τεχνόπολη ξεκινά την Τετάρτη 9 Ιουνίου, με τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, ενώ μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με καλλιτέχνες – έκπληξη και σημαντικά φεστιβάλ επικεντρωμένα στην εγχώρια και διεθνή σκηνή, σε ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από pop, λαϊκό και ρεμπέτικο μέχρι hard rock, hip hop και electro. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο Γκάζι κάτω από τις τρεις κόκκινες καμινάδες, μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις συναυλίες – όπως και πέρυσι – απ’ όπου κι αν βρίσκονται μέσω live streaming. 

Αυλαία σηκώνουν και τα θέατρα του ΟΠΑΝΔΑ σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού, αλλά και σε έναν ζωτικό χώρο πολιτισμού στην Γκράβα, δίνοντας ζωή στις γειτονιές, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Αθήνας. Εκεί, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, οι σκηνές θα φιλοξενήσουν θεατρικές & μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλους, αφού κλασικές συνθέσεις από τις ορχήστρες του Δήμου Αθηναίων, τζαζ crossovers, περιπλανήσεις στα μονοπάτια της παράδοσης, λαϊκά και ρεμπέτικά αλλά και δημοφιλές ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο είναι μερικά μόνο απ’ όσα θα ακούσουμε στα δύο θέατρα. Παράλληλα, σημαντικοί σκηνοθέτες και ομάδες μας παρουσιάζουν παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους από ένα ευρύ φάσμα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. 

Τέλος, ένα ιστορικό θερινό σινεμά των Άνω Πατησίων, ο Κινηματογράφος ΑΒ, ανανεώνεται και ανοίγει ξανά τις πόρτες του την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για να υποδεχτεί χορευτικά δρώμενα για θέματα που αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο, performances σύγχρονου χορού που αφηγούνται αληθινές ιστορίες, tango, φλαμένκο, μουσικές παραστάσεις, αλλά και παραστάσεις κουκλοθέατρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.


 Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου μας πάει θερινό

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio