Ο PEPPER 96.6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

PODCAST: Ο Δήμαρχος Αθηναίων στον Pepper 96.6

Στην πρώτη του συνέντευξη σε μουσικό ραδιόφωνο, ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλά με τον Γιώργο Μουχταρίδη για το τριετές σχέδιο πολιτισμού της πόλης και την αξιοποίηση των υποδομών και του δυναμικού της.

20/05/2021

ο_κώστας_μπακογιάννης_στον pepper966

Η μουσική και ο πολιτισμός μας ενώνουν.

Πριν απο λίγες μέρες ο Δήμος της Αθήνας ανακοίνωσε ένα τριετές σχέδιο για τον πολιτισμό, τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού και με αφορμή αυτό το πλάνο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ήρθε στον αέρα του Pepper 96.6, την Πέμπτη 20 Μαΐου, για μια συζήτηση με τον Γιώργο Μουχταρίδη.

Πότε θα ανοίξουν και πως θα αξιοποιηθούν οι σύγχρονες υποδομές της πόλης για τους ανθρώπους του πολιτισμού; Τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και ποιες θεατρικές σκηνές της Αθήνας αποκτούν ξανά ζωή; Μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος την πόλη και τους νέους που αποκτούν αστική συνείδηση, ώστε να την αγαπήσουν περισσότερο;

Εξηγώντας ότι «ο πολιτισμός δεν έχει ιδεολογία και πρέπει να μας περιλαμβάνει όλους», ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε στις απορίες του Pepper 96,6 και των ακροατών του, δηλώνοντας ότι «φέτος το καλοκαίρι, οι χώροι του Δήμου Αθηναίων θα ανοίξουν ξανά». Χώροι που ανακαινίζονται, αναδιαμορφώνονται και ετοιμάζονται για μια νέα εποχή. Χώροι όπως η Τεχνόπολη, τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας του ΟΠΑΝΔΑ, αλλά και ο κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια, οι οποιοι θα διατεθούν για τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και παραστάσεων χορού.

Η Κατερίνα Κοσκινά, αναλαμβάνοντας χρέη συμβούλου του Δημάρχου Αθηναίων για θέματα πολιτισμού, κι ο Ολιβιέ Ντεκότ στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΟΛΥΜΠΙΑ Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας» είναι δυο μόνο από τους ανθρώπους που θα υλοποιήσουν αυτήν την νέα εποχή, ενώ στα σχέδια του Δήμου είναι και η μετατροπή του Πάρκου Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, σε ένα «πολιτιστικό campus που θα δίνει στους νέους κίνητρα, ώστε να παραμείνουν στο πάρκο και μετά το lockdown».

Τι αλλάζει επίσης σε Λυκαβηττό και Εθνικό Κήπο;

Και τελικά… τι δεν πήγε σωστά με τον Μεγάλο Περίπατο;

Αν δεν ακούσατε on air αυτή τη συνέντευξη, ακούστε τώρα το podcast!

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio