ΣΙΝΕΜΑ

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου μας πάει θερινό

Μετά την επιτυχημένη online διεξαγωγή του τον περασμένο Απρίλιο, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου μας συναντά κάτω απ’ τ’ αστέρια, με επιλεγμένες ταινίες απ’ τα προγράμματά του, από 10 έως 16 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος προσκαλεί το κοινό να απολαύσει 28 ταινίες από το πρόγραμμά του στη μεγάλη οθόνη των θερινών σινεμά Κάρμεν, Στέλλα, Λαΐς-Ταινιοθήκη και Σινέ Δάφνη από τις 10 ως τις 16 Ιουνίου.

Μεταξύ αυτών, οι δύο ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος, «Καλοκαίρι του ‘85» του François Ozon και «Ένας γιος» του Mehdi Barsaoui, που κέρδισε και τα βραβεία κοινού Fischer και κριτικής επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ στη διαδικτυακή έκδοση του Φεστιβάλ τον Απρίλιο, αλλά και επιλεγμένες ταινίες από το Πανόραμα, με τη συμμετοχή των πρεσβειών του Βελγίου και της Ελβετίας.

Προβολές των ταινιών τους θα τιμήσουν με τη παρουσία τους οι σκηνοθέτες Valérie Donzelli («Νοτρ Νταμ»), Marc Fitoussi («Τα Προσχήματα») και Grégory Magne («Τα Αρώματα»), ενώ οι μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν δύο ταινίες από το πρόγραμμα Νεανικών Προβολών, και οι σινεφίλ θα μπορέσουν να ανακαλύψουν δυο από τις ταινίες της Λευκής Κάρτας στο προσκεκλημένο γαλλικό φεστιβάλ «Champs-Élysées Film Festival», που εκπροσωπούν επάξια το ανεξάρτητο γαλλικό σινεμά.

Επιπλέον, αυτήν την επετειακή για την Ελλάδα χρονιά, και σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παρουσιάζει μια πρώτη γεύση από το εκτενές αφιέρωμα «Ελλάδα – Γαλλία: κινηματογραφικές συναντήσεις», που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη, με την προβολή 7 ταινιών που αποτέλεσαν σταθμούς στην ιστορία της 7ης Τέχνης. Οι ταινίες αυτές έχουν επιλεγεί από 7 Ελληνίδες-ες σκηνοθέτιδες και σκηνοθέτες ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της επιρροής του γαλλικού κινηματογράφου στη δική τους πορεία. Οι Στέλλα Θεοδωράκη, Εύα Στεφανή, Σύλλας Τζουμέρκας και Γιάννης Οικονομίδης, θα δώσουν το παρόν στις προβολές και θα παρουσιάσουν τις ταινίες που επέλεξαν γι’ αυτό το αφιέρωμα.

Μετά τις προβολές στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος ταξιδεύει και ανταμώνει το κοινό του σε Πάτρα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio