ΣΙΝΕΜΑ

Ο Άρης Σερβετάλης είναι «Άνθρωπος του Θεού»

Με τις νότες του Zbigniew Preisner να θέτουν τον τόνο, το ατμοσφαιρικό πρώτο trailer της ταινίας της Yelena Popovic μας κάνει να λέμε «αμήν και πότε» για την επανεκκίνηση των αιθουσών.

10/03/2021

Προγραμματισμένη για έξοδο στην επέτειο των 100 ετών από τον θάνατο του Αγίου Νεκταρίου τον Νοέμβριο του 2020, η φιλόδοξη αγγλόφωνη ταινία της Yelena Popovic για τον πολυτάραχο βίο του Νεκταρίου της Αιγίνης μπήκε στο ράφι λόγω της πανδημίας, επανέρχεται όμως στην επικαιρότητα με το πρώτο της trailer, εν όψει της πολυαναμενόμενης επανεκκίνησης των κινηματογραφικών αιθουσών.

Με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ονόματα όπως αυτά του Mickey Rourke και του Alexander Petrov να δίνουν διεθνή λάμψη σε ένα cast που περιλαμβάνει τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστο Λούλη, Γιάννη Στάνκογλου και Τάνια Τρύπη, ο «Άνθρωπος του Θεού» ήταν η κινηματογραφική είδηση του περασμένου φθινοπώρου, όταν έκανε τα γυρίσματά της στη χώρα, αλλά κι όταν ο πολυβραβευμένος Zbigniew Preisner ήρθε στην Αθήνα για να ηχογραφήσει το soundtrack της ταινίας.

Οι νότες του Preisner είναι κι αυτές που θέτουν τον τόνο στο δαιδαλώδες trailer που, γεμάτο βυζαντινισμούς, δολοπλοκίες και σκοτεινά κίνητρα, δίνουν μια πρώτη αίσθηση της ταινίας που παρακολουθεί την δημοτικότητα του κατά κόσμον Νεκτάριου Κεφαλά, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, να προκαλεί τη ζήλεια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα τον δουν να αναδεικνύεται Πατριάρχης Αιγύπτου, οι κληρικοί επιδίδονται σε εκστρατεία δυσφήμισής του, με αποτέλεσμα τον διωγμό του από την Αίγυπτο και την μετατόπισή του στην Αθήνα. 

Εκεί, γίνεται κοσμαγάπητος χάρη στην παιδαγωγική του τακτική, αλλά και το σπουδαίο συγγραφικό του έργο, προτού αποσυρθεί στην Αίγινα για να ξαναχτίσει με τα χέρια του ένα ερειπωμένο μοναστήρι. Η Μονή γίνεται πηγή νέας φήμης για το έργου του, ωστόσο δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει νέο κύκλο κατηγοριών. Λίγο πριν το τέλος του πολυτάραχου βίου του, το Αρεταίειο νοσοκομείο γίνεται η σκηνή του τελευταίου του θαύματος.


ΈΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio