ΣΙΝΕΜΑ

Έναρξη για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το πρώτο τμήμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έρχεται στις οθόνες μας από 4 έως 14 Μαρτίου, ενώ στα τέλη Ιουνίου θα μας υποδεχτεί στις αίθουσες για το δεύτερο μέρος του.

05/03/2021

Η μεγάλη γιορτή του ντοκιμαντέρ επιστρέφει διαδικτυακά από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Μαρτίου, με συναρπαστικές ταινίες τεκμηρίωσης από ολόκληρο τον κόσμο, πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ και ταινίες γνωστών και ανερχόμενων δημιουργών να συνθέτουν το πρόγραμμά της, ενώ παράλληλα στρέφει τον προβολέα στο podcast με μια σειρά εργαστηρίων, αλλά και μια ανοιχτή συζήτηση.

Σχεδιασμένο φέτος με υβριδικό τρόπο, το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί online από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου, ενώ από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 θα μεταφερθεί σε φυσικούς χώρους και online, υποδεχόμενο τα τρία διαγωνιστικά τμήματα και τα ελληνικά ντοκιμαντέρ σε ανοιχτές αίθουσες.

Συνολικά 22 ταινίες (20 ντοκιμαντέρ και δύο ταινίες μυθοπλασίας) θα προβληθούν στο πλαίσιο του αφιερώματος Προορισμός: Ταξίδι, που εξερευνά τη σύγχρονη εμπειρία του ταξιδιού και τη σχέση μας μαζί του, ενώ τα καλύτερα ντοκιμαντέρ πρόσφατης παραγωγής από ολόκληρο τον κόσμο, είναι συγκεντρωμένα στο τμήμα Top Docs.  Παράλληλα, οι ταινίες του τμήματος NextGen αφουγκράζονται τις φωνές των νέων, με ντοκιμαντέρ διαθέσιμα δωρεάν για χρήστες από την Ελλάδα.

 

Τα εισιτήρια των προβολών είναι διαθέσιμα στο online.filmfestival.gr, ενώ το 23ο ΦΝΘ δίνει δώρο προσκλήσεις προβολών καθημερινά, μέσα από τα social media του (@filmfestivalgr).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις ταινίες μπορείτε να βρείτε στο filmfestival.gr.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΑΙΝΙΕΣ;

*Μπείτε στο www.filmfestival.gr και ακολουθήστε τον σύνδεσμο TDF23 ONLINE.

*Δημιουργήστε έναν λογαριασμό, αν δεν έχετε ήδη, επιλέγοντας “Create account” στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε.

*Βρείτε την ταινία που σας ενδιαφέρει είτε μέσω αναζήτησης είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Ελλάδα για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

*Επιλέγοντας να δείτε μία ταινία, εμφανίζεται η τιμή του εισιτηρίου (3€) και μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Επιβεβαίωση της συναλλαγής λαμβάνετε και μέσω email. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε την ταινία που επιλέξατε!

*Οι προβολές του τμήματος NextGen είναι δωρεάν για το κοινό.

*Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για όλο το διάστημα της online διοργάνωσης (4 έως 14 Μαρτίου) μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων.

*Πατήστε “Play Now” ώστε να ξεκινήσει η προβολή. Από τη στιγμή που θα πατήσετε “Play Now” έχετε 24 ώρες να δείτε την ταινία.

*Σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσετε την προβολή στο διάστημα των 24 ωρών, το εισιτήριο λήγει.

*Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio