the_suicide_squad
ΣΙΝΕΜΑ

Η αναγέννηση του Suicide Squad

Με καινούργιο σκηνοθέτη και ανανεωμένο καστ, οι ήρωες της DC Comics μας προσφέρουν μια απολαυστική, fun, χαοτική κινηματογραφική εμπειρία, που είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για απενοχοποιημένο καλοκαιρινό ξεμυάλισμα.

16/08/2021

Αυτό που δεν κατάφερε o Zack Snyder με το «Army of the Dead» το έχει πετύχει και με το παραπάνω ο σκηνοθέτης James Gunn με το sequel (αν και στην πραγματικότητα πρόκειται περισσότερο για reboot) του «Suicide Squad» το οποίο λέγεται «The Suicide Squad» (ένας όχι και φοβερά ευφάνταστος τίτλος) και είναι το χαοτικό, βίαιο, αστείο, σουρεάλ και εξόχως διασκεδαστικό μπλοκμπάστερ που όλοι είχαμε ανάγκη το δύσκολο καλοκαίρι του 2021.

Η υπόθεση έχει ως εξής: οι Supervillains της DC Comics Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια πλειάδα ελαφρώς διαταραγμένων αλλά φοβερά επιδέξιων καταδίκων δημιουργώντας την άκρως απόρρητη ομάδα ειδικών αποστολών Task Force X και όλοι μαζί καταπολεμούν διάφορους εχθρούς στο απομονωμένο, γεμάτο παγίδες νησί-κράτος Corto Maltese όπου ένας τύπος σαν τον Μένγκελε διεξάγει πειράματα που θα μπορούσαν να αποδειχτούν ιδιαιτέρως επικίνδυνα για την ανθρωπότητα.

Οι πρωταγωνιστές, ειδικά η Margot Robbie, ο Idris Elba και ο (κούκλος) Joel Kinnaman, φαίνονται να χάρηκαν τα γυρίσματα με την ψυχή τους, η Viola Davis εμφανίζεται σε έναν μικρό ρόλο και ο Sylvester Stallone δανείζει τις άναρθρες κραυγές του (μια παραπομπή στον θρυλικό Ρόκι) σε έναν εντελώς τρελό και αναπάντεχο χαρακτήρα. Ο Gunn, o οποίος όπως γνωρίζαμε πολύ καλά από το υπέροχο «Guardians of the Galaxy» αποφεύγει το να παίρνει τις ταινίες του πολύ στα σοβαρά – κάτι που φαντάζει φοβερά αναζωογονητικό – και επιστρατεύει όλη τη φαντασία και την ευρηματικότητά του στη σκηνοθεσία ειδικά των σκηνών δράσης, ώστε να μην σου αφήνει καθόλου και ποτέ την αίσθηση επαναληπτικότητας.

Προειδοποιούμε ωστόσο τους θεατές ότι το φιλμ είναι πολύ gory, το αίμα ρέει άφθονο και υπάρχουν πολλά κοντινά πλάνα σε τραυματισμένα μέλη του ανθρώπινου σώματος, όμως ακόμη και μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό βίας, ο δημιουργός αφήνει το περιθώριο για μερικές χαραμάδες τρυφερότητας. Εννοείται πως στην ψυχολογική σκιαγράφηση των ηρώων τα πράγματα μένουν σε ένα πρώτο επίπεδο και το βασικό σύνδρομο που αναφέρεται είναι αυτό της Ηλέκτρας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πώς το 2018 ο Gunn είχε αντιμετωπίσει σοβαρό επαγγελματικό πρόβλημα καθώς κάποιοι οπαδοί του Τραμπ ανέσυραν παλιά του tweet με ακραίο, προκλητικό χιούμορ (και θεματολογία όπως ο βιασμός ή η παιδοφιλία) επειδή είχε προσβάλει τον αγαπημένο τους τότε Πρόεδρο. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι στο «The Suicide Squad» δεν φοβάται να γίνει πάλι provocative, βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρο ακόμη και την παραδοσιακά παρεμβατική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.


To Greek Summer  στη μεγάλη οθόνη

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio