ΣΙΝΕΜΑ

Έναρξη για το φεστιβάλ animation Animasyros

Το Animasyros, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με το κοινό του animation, επιστρέφει και φέτος στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με υπαίθριες pop up οθόνες, αλλά και online προβολές από 23 έως 27/9.

Με 180 προβολές, μοιρασμένες σε πέντε διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές Διαγωνιστικό, Φοιτητικό Διαγωνιστικό, Διαγωνιστικό Τμήμα Τηλεοπτικών και Κατά Παραγγελία Ταινιών και το διαγωνιστικό τμήμα Ευρωπαϊκών Αξιών), ελληνικό πανόραμα και ειδικά αφιερώματα, επιστρέφει για άλλη μια χρονιά το AnimaSyros.

Εκτός από τις φυσικές προβολές σε υπαίθριες pop up οθόνες, διασπαρμένες σε ολόκληρο το νησί της Σύρου, το ετήσιο ραντεβού μας με το animated σινεμά φέτος λανσάρει και μια ψηφιακή πλατφόρμα, όπου θα προβάλλονται παράλληλα οι ταινίες της διοργάνωσης. Οι προβολές, φυσικές και ψηφιακές, είναι πάντα δωρεάν, ενώ όσοι τυχεροί βρεθούν στη Σύρο θα παρακολουθήσουν ταινίες σε τοπόσημα του νησιού, όπως το Μέγαρο Βελισσαροπούλου στην Ερμούπολη, την επιβλητική έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, τα τουριστικά θέρετρα της Βάρης και του Φοίνικα και την γραφική Άνω Σύρο.

Ανάμεσα στα αφιερώματα, θα απολαύσουμε ενότητες όπως το AnimaPride με ταινίες που αφορούν στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και το παιδικό K.I.D.S σε συνεργασία με το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, ενώ τιμώμενη χώρα για τη φετινή διοργάνωση είναι η Τσεχία. Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά η Αγορά, η οποία φέτος θα μεταδοθεί ψηφιακά.

Το φεστιβάλ σήκωσε αυλαία την Τετάρτη 23 του μήνα με την προβολή της μαγνητοσκοπημένης παράστασης «Χρύσιππος» του Θάνου Σαμαρά, όπου χρησιμοποιήθηκε ευρεία το animation, ενώ οι προβολές θα τρέχουν καθημερινά έως και τις 27/9, από τις 6.30μ.μ. (ψηφιακά) και 7.30μ.μ. (φυσικά) μέχρι τα μεσάνυχτα.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio