ΣΙΝΕΜΑ

Συνεχίζουν οι «Νύχτες Πρεμιέρας»

Με τρεις επιπλέον ανοιχτές αίθουσες ενισχύεται το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, που συνεχίζει να προγραμματίζεται για τις 23 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου, μετά την αναστολή λειτουργίας των χειμερινών κινηματογράφων.

Upadate: To 26o  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας προσαρμόστηκε πλήρως στις νέες συνθήκες και φιλοξενεί τις προβολές αποκλειστικά σε θερινές αίθουσες και ένα μέρος των ταινιών του σε ψηφιακή πλατφόρμα. Δείτε το νέο αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Τρεις επιπλέον θερινές αίθουσες προσθέτει στη φαρέτρα του το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», που προχωρά κανονικά με τη διεξαγωγή του, μετά το εμπόδιο της αναστολής λειτουργίας των χειμερινών κινηματογράφων έως τις 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς της COVID-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργάνωσης στα social media, οι «Νύχτες Πρεμιέρας» προσαρμόζονται στα νέα μέτρα και αντικαθιστούν τους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ, ΔΑΝΑΟΣ 1 και ΟΠΕΡΑ 1 με τα θερινά Αίγλη Ζαππείου, Cine Άνεσις και Cine Αθηναία, ενώ σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση του νέου ωρολογίου προγράμματος, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο το φεστιβάλ θα διαχειριστεί τα ήδη προαγορασμένα εισιτήρια.

«Σε μια ξεκάθαρα δυστοπική χρονιά, όπου ο κινηματογράφος και η ίδια η αίθουσα παρ’ ολίγον να αποτελέσουν απειλούμενο είδος, οι Νύχτες Πρεμιέρας θέλησαν να υπερασπιστούν όσο ποτέ άλλοτε τη σημασία του σινεμά ως φυσικό χώρο και ως συμμετοχική διαδικασία, να συσπειρώσουν ξανά το κοινό γύρω από την θεσπέσια εμπειρία τού να βλέπουμε μαζί ταινίες και να δημιουργήσουν τις πιο ασφαλείς συνθήκες θέασης προκειμένου να συμβεί αυτό», είχε δηλώσει πρόσφατα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, για την 26η διοργάνωση της πιο αγαπητής κινηματογραφικής γιορτής της πόλης.

Χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά τόσο της διοργάνωσης, όσο και των διαχειριστών των θερινών σινεμά που θα υποστηρίξουν τις προβολές της, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά από 23 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, με την πρώτη πανελλήνια προβολή της ταινίας Nomadland της Κλόι Ζάο (Χρυσός Λέοντας 2020) να αποτελεί την πανηγυρική έναρξη της διοργάνωσης, και την πανελλήνια πρεμιέρα της «Νύμφης του Νερού / Undine» , του Κριστιάν Πέτζολντ (Αργυρή Άρκτος Ερμηνείας 2020) να ρίχνει την αυλαία του φεστιβάλ.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα κλείσουν με την «Νύμφη του Νερού» του πολυβραβευμένου Κρίστιαν Πέτζολντ

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, 138 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης θα κάνουν την πρεμιέρα τους, μεταξύ των οποίων επιλογές από το ακυρωμένο φετινό φεστιβάλ Κανών, ειδικά αφιερώματα, ελληνικές πρεμιέρες, πολυαναμενόμενες ταινές της σεζόν που έρχεται και βέβαια σπουδαία μουσικά φιλμ.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio