NEWS

Ένα νέο φεστιβάλ jazz στο Ηράκλειο της Κρήτης

Από το Σάββατο 25 μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, η jazz ταξιδεύει στην Κρήτη μαζί με την αφρόκρεμά της, κορυφαίους μουσικούς και ερμηνευτές σε 8 μοναδικές συναυλίες.

Όλα είναι έτοιμα για το 1ο Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, εγκαινιάζοντας και τον ομώνυμο κύκλο εκδηλώσεών του.

Πρόκειται για να ένα νέο φεστιβάλ με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρυσάννας Καρέλλη και αν κρίνει κανείς από τα ονόματα που φιλοξενεί στην πρώτη του διοργάνωση, έρχεται για γίνει θεσμός.

Τι θα ακούσουμε στο Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020

Το πρόγραμμα

Σάββατο 25 Ιανουαρίου: Flying Jazz Trio

Η σύγχρονη τζαζ βαδίζει στα χνάρια μιας μακράς παράδοσης που έχει να κάνει με τα τρίο με όργανο και ηλεκτρική κιθάρα που παρουσιάστηκαν στα ‘50’s μέσα από ιδιαίτερες εκδόσεις της δισκογραφικής εταιρίας BlueNote. Εδώ η τζαζ κυριολεκτικά απογειώνεται μέσα από αυθεντικές συνθέσεις του κιθαρίστα Στέφανου Ανδρεάδη, του πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη και του ντράμερ Βασίλη Ποδαρά. Το σχήμα έχει καινούργιο δίσκο με τίτλο «Nostalgia», που έρχεται σαν συνέχεια των άλμπουμ «ToEternity» και «FlyingJazz».

Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης: 21:00

26 Ιανουαρίου: Savina Yannatou with Spyros Μanesis (piano), Lefteris Andriotis (cretanlyra)

Ένα ιδιαίτερης υφής μουσικό σχήμα καθώς συνδυάζει στο έπακρο τις δυνατότητες που διακρίνουν τα μέλη του. Η ΣαβίναΓιαννάτου με μια ευρεία φωνητική και εκφραστική γκάμα από το έντεχνο τραγούδι και τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου ως τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης με βασική ερμηνευτική κατεύθυνση την σύγχρονη ευρωπαϊκή τζαζ στις πιο ανοιχτές της μορφές και ο λυράρης Λευτέρης Ανδριώτης, με όσους ανοικτούς ορίζοντες του κρατάει το όργανό του και η παράδοσή του.

Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» | Ώρα Έναρξης, 21:00

Δευτέρα 27  Ιανουαρίου: Modes & Moods by D.Kalantzis Quintet, Music by Mikis Theodorakis

Ο πιανίστας και συνθέτης Δημήτρης Καλαντζής έχει πετύχει στην πράξη να δώσει τις τζαζικές διαστάσεις πολύ μεγάλων συνθετών μας που έχουν σφραγίσει ανεξίτηλα την πολιτισμική μας ύπαρξη και ταυτότητα. Οι δουλειές του πάνω στην τζαζ απόδοση της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη διευρύνουν δημιουργικά το πεδίο.

Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 21:00

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020: Stavros Lantsias Quartetft. Andreas Polyzogopoulos

Ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας έχει μια διαρκή και γόνιμη παρουσία σ’ αυτό που χαρακτηρίζουμε ως ποιητική ευρωπαϊκή διάσταση της σύγχρονης τζαζ. Η ποιοτική σύνθεση του κουαρτέτου του έρχεται να το αποδείξει για μια ακόμα φορά.

Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 21:00

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου: A Tribute to Leonard Cohenwith Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou Is.

Τρία εξαιρετικά κορίτσια με ενδιαφέρουσα δημιουργική πορεία το καθένα, η Sugahspank!, η Louis και η NalyssaGreen κάνουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον LeonardCohen και στα τραγούδια του που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν δεθεί με τη ζωή μας. Είναι ένα project που εξελίσσεται διαρκώς.

Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 21:00

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου: ΥΑΚΟ Trioft. JamesWylie

Το YakoTrio είναι ένα πολύ ενδιαφέρον καινούριο γκρουπ που προσεγγίζει την κλασική όψη της μουσικής του Γιάννη Κωνσταντινίδη – ή Κώστα Γιαννίδη, όπως τον ξέρουμε από την «ελαφρά» όψη του – και μας την προσφέρει με σύγχρονο τρόπο εκφραστικότητας στα μονοπάτια της τζαζ.

Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 21:00

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου: Petros Klampanis Trio

Ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης διακρίνεται εδώ και κάποια χρόνια στην πολυμορφική νεοϋορκέζικη τζαζ σκηνή, ορίζοντας την προσωπική του καλλιτεχνική ταυτότητα. Με το διεθνικό του τρίο και τον καινούργιο του δίσκο «Irrationalities» αυτοπροσδιορίζεται ως καλλιτέχνης με «ακτιβιστικούς» στόχους.

Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 20:00

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου: Tritonia

Οι μουσικοί του σχήματος αυτού (Χάρης Λαμπράκης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Θάνος Χατζηαναγνώστου, Θόδωρος Καπηλίδηςαντλούν μέσα από τις πολύμορφες μουσικές της Μεσογείου και των Βαλκανίων και βρίσκουν την λεπτή τους ισορροπία μέσα στον διεθνικό κόσμο της τζαζ. Όλο αυτό συμβαίνει με λεπτή αίσθηση των μουσικών παραδόσεων και με εξερευνητική διάθεση, αποφεύγοντας τις εύκολες λύσεις και τα στερεότυπα. Έτσι προκύπτει ένα ιδιαίτερο μουσικό αποτέλεσμα, φωτεινό αλλά και στοχαστικό, δυναμικό αλλά και μυστικιστικό, σαν ταξίδι από τον Πόντο και την Μακεδονία ως τη Μεσόγειο.

Πειραματική Σκηνή | Ώρα Έναρξης, 21:00

Τόσο η ημέρα έναρξης όσο και η ημέρα λήξης του φεστιβάλ «Jazz in Progress» σφραγίζεται από δύο εορταστικά πάρτι.

Μετά την εναρκτήρια συναυλία του φεστιβάλ ακολουθεί πάρτι όπου master of ceremonies είναι ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος του Kosmos. Μετά τη λήξη του φεστιβάλ, αναλαμβάνει να μας εκτοξεύσει μουσικά ο διευθυντής του Pepper 96,6 Γιώργος Μουχταρίδης.

Το φεστιβάλ είναι παραγωγή του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ηρακλείου, όπου και γίνονται όλες οι συναυλίες και εκδηλώσεις.
https://www.cccc.gr/gr/archive-2019-20/jazz-in-progress-%E2%80%93-heraklion-jazz-festival-flying-2020-18

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio