ΜΟΥΣΙΚΗ

Άνοιξε η δημόσια βιβλιοθήκη των Radiohead!

Τη Radiohead Public Library , ένα νέο on line αρχείο, άνοιξαν  οι Radiohead και ταυτόχρονα έδωσαν στη δημοσιότητα μεγάλο μέρος σπάνιου υλικό της μπάντας που δεν υπήρχε πουθενά μέχρι σήμερα.

Το Internet δεν υπήρξε ποτέ αξιόπιστη πηγή για λεπτομερείς ή και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους Radiohead. Πολλά sites που επιχείρησαν να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και καιρό.  Η αναζήτηση των Radiohead διαδικτυακά είχε τυχαία και όχι ολοκληρωμένα αποτελέσματα: τα τραγούδια και οι τίτλοι άλμπουμ δίχως σωστά γραφικά και πληροφορίες, βίντεο χαμηλής ποιότητας που προηγούνται διαφημίσεις και ανακατεύονται μέσω αλγορίθμων κ.ο.κ.

Έτσι από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες του Radiohead.com μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους κάρτα βιβλιοθήκης και αριθμό μέλους. Αυτό σου δίνει πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά επιμελημένο και οργανωμένο αρχείο του καταλόγου της μπάντας και των αντίστοιχων εικαστικών και διαφόρων αντικειμένων που σχετίζονται με κάθε άλμπουμ: Λεπτομερή artwork, επίσημα βίντεο, και ad-free HD live και τηλεοπτικές εμφανίσεις, B-Sides και τραγούδια που συμμετείχαν σε συλλογές, προγενέστερα εξαντλημένα προϊόντα που θα παράγονται ξανά κατόπιν παραγγελίας, «office chart” playlists των μελών της μπάντας από την εποχή των ‘In Rainbows’, ‘The King of Limbs’ και ‘A Moon Shaped Pool’ και πολλά άλλα.

Επιπλέον, μεγάλος μέρος σπάνιου υλικού που δεν υπήρχε ως τώρα πουθενά – όπως το ντεμπούτο EP της μπάντας, “Drill” (1992), το “I Want None of This” από τη συλλογή Help!, κ.α – θα είναι πλέον διαθέσιμο για streaming και download.

Πηγή: The Guardian

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio