ΣΙΝΕΜΑ

Ελληνική συμμετοχή στην επερχόμενη Berlinale

Μια σχέση ενηλικιώνεται στη «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», με την Σοφία Κόκκαλη να οδηγεί υποκριτικά το μεγάλου μήκος ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου, μετά το εξαιρετικό «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς».

10/02/2021

Η ποιητική της Ζακλίν Λέντζου θα ξεδιπλωθεί για πρώτη φορά σε ταινία μεγάλου μήκους, με τη «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, στο πλαίσιο του διαγωνιστικού προγράμματος Encounters.

Η πολυβραβευμένη σκηνοθέτης, που δουλειές της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά φεστιβάλ όπως του Λοκάρνο, του Βερολίνου και τον Καννών, έχει σκηνοθετήσει μέχρι στιγμής τέσσερις μικρού μήκους ταινίες («Αλεπού», «Hiwa», «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς», «Τέλος του Πόνου (Μια Πρόταση)»). Το εξαιρετικό «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς», μάλιστα, απέσπασε το πρώτο βραβείο της Εβδομάδας της Κριτικής στο Φεστιβάλ των Κανών (2018).

Η ταλαντούχα σκηνοθέτης εμπιστεύεται και πάλι στη Σοφία Κόκκαλη τον πρωταγωνιστικό της ρόλο απέναντι στον Λάζαρο Γεωργακόπουλο. Οι δυο τους εξερευνούν τη σχέση πατέρα και κόρης που, μέσα από την ανάγκη για φροντίδα του πρώτου, που προκύπτει ξαφνικά μετά από χρόνια αποξένωσης, βρίσκει μία νέα αφετηρία όταν οι δυο, σχεδόν άγνωστοι στην πραγματικότητα άνθρωποι, έρχονται κοντά, χάρη σε ένα καλά κρυμμένο μυστικό.


Διαβάστε επίσης:

ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio