brit_awards_2021_winners_arlo_parks
NEWS

Αέρας αισιοδοξίας στα Brit Awards 2021 

Εκτός από την γυναικεία επικράτηση στα φετινά Brit Awards, αισιοδοξία έφερε και η ίδια η τελετή, που διοργανώθηκε στα πλαίσια έρευνας για το πώς μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια οι μαζικές εκδηλώσεις.

Κάτι αλλάζει. Τα φετινά Brit Awards, τα Grammy της Βρετανίας, άφησαν έναν αέρα αισιοδοξίας όχι μόνο γιατί ανέτρεψαν το περσινό too white και too male στις υποψηφιότητες, αλλά και γιατί σηματοδότησαν ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης της κανονικότητας, αυτής που είχαμε τόσο δεδομένη προ – covid. 

Τα περσινά Brit Awards είχαν κατηγορηθεί σφόδρα για την έλλειψη ισορροπίας μεταξύ των δύο φύλων με τα media να χαρακτηρίζουν την έλλειψη υποψηφιοτήτων από γυναίκες ως απόλυτη ντροπή για το θεσμό. Το 2021 η ανισότητα αυτή αντιστράφηκε με βραβεία για την Arlo Parks, τις Haim την Billie Eilish, τις Little Mix – το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Γκρουπ-, όπως και την Taylor Swift, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που απέσπασε το βραβείο BRIT’s Global Icon Award.

Η τελετή απονομής έγινε το στο O2 Arena με την παρουσία 4.000 ατόμων που συμμετείχαν στα πλαίσια  ενός ερευνητικού προγράμματος υπό την ηγεσία της κυβέρνησης για το πώς τα πλήθη μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια σε εκδηλώσεις μαζικής συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες δεν φορούσαν μάσκα και δεν ήταν υποχρεωμένοι να έχουν κοινωνικές αποστάσεις. Πριν από την εκδήλωση έπρεπε να επιδείξουν αρνητικό rapid test και να υποβληθούν σε ένα ακόμα μετά το event.

Η Dua Lipa «σάρωσε» τα φετινά βραβεία, κερδίζοντας τα κορυφαία της βραδιάς: το BRIT για το Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς καθώς και το βραβείο Καλύτερης Γυναίκας Καλλιτέχνιδας. Στην ομιλία της εξέφρασε την υποστήριξή της προς τους Βρετανούς εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. «Είναι πολύ καλό να χειροκροτάμε για τους εργαζομένους υγείας, αλλά πρέπει και να τους πληρώνουμε» δήλωσε, και στη συνέχεια αφιέρωσε το βραβείο της στην Dame Elizabeth Anionwu, Βρετανίδα νοσηλεύτρια, ομότιμη καθηγήτρια Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, που πολέμησε την ανισότητα στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας.

Ξεχωριστές ήταν και οι live εμφανίσεις των καλλιτεχνών με τους Coldplay να ερμηνεύουν το «Higher Power» στη έναρξη, ενώ ακολούθησαν Dua Lipa, Arlo Parks, Griff, The Weeknd (μαγνητοσκοπημένος)  Headie One, AJ Tracey and Young T & Bugsey, Olivia Rodrigo, με τελευταίους τους Rag’n’Bone Man & Pink με την χορωδία τους Βρετανικού Συστήματος Υγείας  (Τhe Lewisham and Greenwich NHS Choir) 

Η εμφάνιση που συζητήθηκε περισσότερο όμως ήταν αυτή του Elton John με τον Olly Alexander (Years & Years) να διασκευάζουν το «It’s a sin» των Pet Shop Boys. Ο Olly τραγουδάει ξαπλωμένος στο πιάνο του Elton, ξεκινώντας με μία ακουστική εκδοχή του τραγουδιού που φυσικά καταλήγει σε disco. Η φωνή του Elton John κυριαρχεί και δίνει αυτό το twist που κάνει την performance μοναδική. Το ντουέτο μεταξύ John και Years & Years κυκλοφορεί ήδη, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ίδρυμα Elton John AIDS Foundation.

Οι νικητές των BRIT Awards 2021:

Global Icon
Taylor Swift

Πρωτοπόρος Καλλιτέχνης
Arlo Parks

Άνδρας Σόλο Καλλιτέχνης
J Hus

Γυναίκα Σόλο Καλλιτέχνης
Dua Lipa

Βρετανικό Single
Harry Styles – Watermelon Sugar

Βρετανικό Γκρουπ
Little Mix

Διεθνές Γκρουπ
Haim

Διεθνής Γυναίκα Σόλο Καλλιτέχνης
Billie Eilisi 

Διεθνής Άνδρας Σόλο Καλλιτέχνης
The Weeknd

Άλμπουμ της Χρονιάς
Dua Lipa «Future Nostalgia»

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio