NEWS

Η μουσική σε νομίσματα

Η μουσική σειρά του Βασιλικού Νομισματοκοπείου του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους Queen για πρώτο της collector’s item, είναι η ιδανική αφετηρία για μια συλλογή νομισμάτων που ροκάρει.

Για περισσότερα από 5.000 χρόνια, τα νομίσματα αποτελούν έναν ζωντανό κατάλογο των πιο σημαντικών κεφαλαίων της διαδρομής του ανθρώπου. Σαν ιστορικά ενθυμήματα σε συσκευασία τσέπης, στα νομίσματα χαράσσονται πολιτικοί κι επαναστάτες, ήρωες και ηγέτες, προσωπικότητες που άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας, κοσμοϊστορικά γεγονότα που αποτέλεσαν ορόσημα του πολιτισμού.

Εν μέσω πολέμων, πολιτικών αλλαγών, κοινωνικών και επιστημονικών εξελίξεων, τα νομισματοκοπεία δεν έπαψαν ποτέ να κόβουν νομίσματα, σφραγίζοντας στις όψεις τους την ταυτότητα της εποχής τους. Όταν, δε, η διαδικασία αυτή γινόταν με καινοτόμες τεχνικές και σε συνεργασία με κορυφαίους καλλιτέχνες, τα αποτελέσματα, πολύ περισσότερο από ένα απλό μέσο χρηματικής συναλλαγής, εξελίσσονταν σε συλλεκτικά αντικείμενα, περιζήτητα από επενδυτές κι ερασιτέχνες ανά τον κόσμο.

Μια τέτοια στιγμή ήρθε να δημιουργήσει το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου, παράγοντας μια άκρως συλλεκτική σειρά νομισμάτων, αφιερωμένων στις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Και η αρχή δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ιδανικά, απ’ όσο με την πρώτη έκδοση της σειράς, αφιερωμένη σε ένα από τα πιο επιδραστικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών: τους Queen.

Πολυαναμενόμενη από όλους τους συλλέκτες νομισμάτων, αλλά και τους οπαδούς της μουσικής, η συλλεκτική σειρά νομισμάτων των Queen ζωντανεύει στην όψη αυτών των ντελικάτων αντικειμένων τα μουσικά όργανα που έπαιζε το κάθε ιδρυτικό μέλος της μπάντας: την κόκκινη κιθάρα του Brian May, το μπάσο Fender Precision του John Deacon, το bass drum Ludwig™ του Roger Taylor, αλλά και το πιάνο Bechstein™ του Freddie Mercury – κοιτώντας τα πατημένα πλήκτρα πάνω στο νόμισμα, σχεδόν ακούει κανείς τις πρώτες νότες του θρυλικού «Bohemian Rhapsody» να απλώνονται στο δωμάτιο!

Διαθέσιμη από το Coins Club Greece,  ανάμεσα σε έναν θησαυρό από αμέτρητα συλλεκτικά νομίσματα, εμπνευσμένα από τον κινηματογράφο, της μουσική, την τηλεόραση, τα comics, αλλά και γιορτές όπως το Halloween ή φιγούρες της ποπ κουλτούρας, όπως ο Μίκυ Μάους και ο Μικρός Ήρως, η σειρά νομισμάτων των Queen είναι η ιδανική αφετηρία για την πιο ροκ συλλογή νομισμάτων, αλλά και μια εξαιρετική αφορμή να γνωριστούμε με το Coins Club Greece.

Ένα σημείο γνώσης και πληροφόρησης για οτιδήποτε χρειάζεται ο αρχάριος για να ξεκινήσει τη συλλογή του, το Coins Club Greece είναι ο ιδανικός μας μπούσουλας για το ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο των νομισμάτων. Πληθώρα πληροφοριών, άρθρα, τελευταίες εκδόσεις, οδηγοί και γλωσσάρια νομισμάτων, μας μαθαίνουν πώς να μετατρέψουμε τα ψιλά στην τσέπη μας σε θεματικές συλλογές, μας μυεί σε ένα χόμπι που δεν έχει ηλικία ή προϋπολογισμό και μας παρουσιάζει την τέχνη της νομισματοκοπίας, τις αξιοπερίεργες ιστορίες των νομισμάτων μας και τα μυστικά του συλλέκτη.

Όλα όσα που χρειαζόμαστε για μια ζηλευτή συλλογή, που θα παραδοθεί στην επόμενη γενιά.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio