the_english
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

PEPPER TV

Το πετράδι του τηλεοπτικού στέμματος αυτής της εβδομάδας είναι η συγκλονιστική ερμηνεία της Emily Blunt στη σειρά «The English».

10/11/2022

Ξέρουμε φυσικά τι θα κάνετε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του Σαββατοκύριακου. Θα το περάσετε μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας στο Netflix τον πέμπτο κύκλο της σειράς «The Crown». Αυτή τη φορά η παρακολούθηση αποκτά και μια πιο μελαγχολική διάσταση καθώς ο πρόσφατος θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ χρωματίζει αλλιώς τη δραματοποίηση της ζωής της.

 

Στα τωρινά επεισόδια βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και οι κλυδωνισμοί στον γάμο της Νταϊάνα με τον Κάρολο προκαλούν πονοκέφαλο στο Παλάτι. Τη Βασίλισσα την υποδύεται η Imelda Staunton, o Jonathan Pryce ενσαρκώνει τον πρίγκιπα Φίλιππο, ενώ η Lesley Manville έχει αναλάβει να ζωντανέψει στη μικρή οθόνη την πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Στον ρόλο του τότε πρωθυπουργού της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ εμφανίζεται ο Jonny Lee Miller. Την παράσταση κλέβει φυσικά η Elizabeth Debicki ως Lady Di ενώ ο σέξι Dominic West κάνει εξαιρετική δουλειά ως Prince Charles – ο πραγματικός γιος του, Senan West, παίζει μάλιστα τον πρίγκιπα Ουίλιαμ σε εφηβική ηλικία. Αν κι εσείς, όπως εγώ, φοβάστε μήπως τραυματιστείτε ξανά ψυχολογικά από τον τραγικό, πρόωρο, αδόκητο θάνατο της «people’s princess» θα ανακουφιστείτε μαθαίνοντας ότι οι παραγωγοί έχουν αφήσει αυτό το σκέλος της ιστορίας για την έκτη (και τελευταία) σεζόν.

Η καλύτερη ψυχαγωγική επιλογή ωστόσο αυτών των ημερών λέγεται «The English» και θα είναι διαθέσιμη καθ’ολοκληρία (έξι επεισόδια) στις 11 Νοεμβρίου στο Prime Video της Amazon. Ο Hugo Blick δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που θα λέγαμε household name ευθύνεται όμως ως δημιουργός για κάποιες από τις καλύτερες σειρές που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το καταπληκτικό «The Shadow Line» και το καθηλωτικό «The Honourable Woman» με τη Maggie Gyllenhaal. Αυτή τη φορά οι ικανότητες του θα δοκιμαστούν στο είδος του γουέστερν. Η εξαιρετική Emily Blunt πρωταγωνιστεί ως μια Αγγλίδα που πρέπει να διασχίσει τις μεσοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής στα τέλη του 19ου αιώνα προσπαθώντας να φτάσει στο Wyoming και να εκδικηθεί τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του γιου της. Στην πορεία της συναντά, φυσικά, πολλές αντιξοότητες. Σας προειδοποιούμε ότι χύνεται πολύ αίμα όμως παράλληλα θα δείτε πλάνα απαράμιλλης αισθητικής.

Πρόκειται για ένα πραγματικό διαμάντι.

 

Στο Disney+ υφίσταται ήδη ως επιλογή το «Save Our Squad with David Beckham», μία συγκινητική τηλεοπτική παραγωγή που παρουσιάζει τον διάσημο ποδοσφαιριστή να επιστρέφει, τρόπον τινά, στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ο σύζυγος της τέως Posh Spice γυρίζει στο Ανατολικό Λονδίνο για να καθοδηγήσει τους Westward Boys, μια νεανική ομάδα ποδοσφαιρικών ακαδημιών που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε πρωτάθλημα, αλλά για το ίδιο πρωτάθλημα στο οποίο αγωνιζόταν ο Beckham σε νεαρή ηλικία. Σε συνεργασία με τους προπονητές της ομάδας, ο βρετανός superstar θα προσπαθήσει να αλλάξει την τύχη της.

 

Ο 47χρονος πρώην αθλητής εμψυχώνει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, λέγοντάς τους ιστορίες από τη δική του καριέρα που διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια και τον οδήγησε στην κορυφή, όταν και έφτασε να αγωνίζεται σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του κόσμου, ώστε να τους βοηθήσει να πάρουν πολύτιμα μαθήματα για την πειθαρχία, τη φιλοδοξία και την ομαδικότητα. Εκτός γηπέδου, ο Beckham βρίσκει την ευκαιρία να περάσει χρόνο με τους νεαρούς παίκτες και τις οικογένειές τους, μαθαίνοντας για τη ζωή, τις ελπίδες και τις ανησυχίες τους, και να τους μιλήσει για τη σημασία της συνεργασίας, της εργασιακής δεοντολογίας και της κοινότητας. Αν νιώθετε Ted Lasso vibes δεν είστε φυσικά οι μόνοι, όμως ο άτιμος ο David καταφέρνει να είναι πάντα τόσο συμπαθής που η έλλειψη πρωτοτυπίας καταλήγει να μην ενοχλεί.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio