the_white_lotus
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«The White Lotus» και «Reboot»: Υποχρεωτική παρακολούθηση!

09/11/2022

Κανείς, ούτε το ίδιο το HBO, δεν πρέπει να περίμενε την επιτυχία που είχε πέρυσι η σειρά «The White Lotus», όχι τόσο σε επίπεδο τηλεθέασης αλλά όσον αφορά το αποτύπωμα που άφησε στην ποπ κουλτούρα. Πολλές λοιπόν ήταν οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί και για τον δεύτερο κύκλο ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται, με νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα, στο Vodafone TV.

Μην αγχωθείτε αν δεν έχετε δει την παρθενική σεζόν διότι κάθε κύκλος είναι αυτοτελής. Το μόνο που συνδέει τα δύο seasons είναι η παρουσία της καταπληκτικής Jennifer Coolidge σε έναν ρόλο ο οποίος ευθύνεται για τη μεγάλη αναγέννηση της καριέρας της. Την πρώτη φορά οι ήρωες πήγαν διακοπές σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Χαβάης, τώρα η πλοκή εκτυλίσσεται σε ένα πολυτελές θέρετρο της Σικελίας, στην υπέροχη πλην υπερβολικά τουριστική Ταορμίνα.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τι συμβαίνει καθώς το σενάριο διαθέτει στοιχεία κοινωνικού δράματος, σάτιρας, κωμωδίας και αστυνομικού μυστηρίου, κρατήστε όμως ως πιο βασικό δεδομένο το ότι μπαίνουν στο μικροσκόπιο πολλές σχέσεις: ερωτικές, συγγενικές, επαγγελματικές, ταξικές. Τα περισσότερα πλάνα της ιταλικής νήσου μοιάζουν με καρτ-ποστάλ ενώ το καστ είναι φανταστικό, με προεξάρχουσα την εξόχως χαρισματική Aubrey Plaza. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πολύ όμορφος, ελληνικής καταγωγής Theo James έχει κάνει χαμό στο twitter λόγω μιας σκηνής στην οποία εμφανίζεται ολόγυμνος προκαλώντας debate σχετικά με το αν χρησιμοποιήθηκε προσθετικό πέος ή όχι.

Αν ωστόσο έχετε περισσότερη ανάγκη να δείτε μια καλή κωμωδία τότε θα πρέπει να ανοίξετε το Disney+ και να παρακολουθήσετε το «Reboot» όπου τα δυσλειτουργικά μέλη του καστ ενός τυπικά γλυκερού επιτυχημένου sitcom των 90s-00s κάνουν επαγγελματικό reunion μετά από 15 χρόνια κατά τα οποία δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους.

 

Το χιούμορ παρότι αυτοαναφορικό είναι πανέξυπνο – προσωπικά είχα πολύ καιρό να γελάσω δυνατά τόσο συχνά μόνος μου στο σπίτι – και όλοι οι χαρακτήρες αξιολάτρευτοι παρά τα πολλά ελαττώματα τους. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο φοβερά ενδιαφέρον: οι σχέσεις των ηρώων εξελίσσονται με ιδιαίτερα αληθοφανή και συγκινητικό τρόπο, οδηγώντας ενίοτε σε στιγμές πολύ έντονης τρυφερότητας – μπορεί να βουρκώσετε δηλαδή κιόλας και δεν θα είναι (μόνο) από τα γέλια.

Μεγάλη η συμβολή των εξαιρετικών ηθοποιών στο τόσο καλό αποτέλεσμα. Ξεχωρίζουν η Rachel Bloom ως νευρωτική νέα creator του show, η Judy Greer ως εγωκεντρική πρωταγωνίστρια και ο βετεράνος Paul Reiser στον ρόλο του παλιού showrunner που επανέρχεται στο προσκήνιο για να ταράξει τα νερά. Οι πιο αστείες ατάκες λέγονται ωστόσο στο screenwiters’ room από τη Σέλμα (Rose Abdoo) και τον Μπένι (Dan Leahy). Τους έχω λατρέψει. Από οκτώ περίπου ημίωρα επεισόδια αποτελείται ο πρώτος κύκλος και βλέπονται, φυσικά, νεράκι.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio