ΣΙΝΕΜΑ

Το βραβευμένο “Dolphin Man” σε online προβολή

Με δωρεάν προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Ζακ Μαγιόλ, τον δύτη που ενέπνευσε το θρυλικό «Απέραντο Γαλάζιο» τιμούν οι Νύχτες Πρεμιέρας την Ημέρα της Γης την Πέμπτη, 22 Απριλίου.

21/04/2021

Από την Κάρπαθο ως τις Μπαχάμες και από την Έλμπα της Ιταλίας ως την Ινδία και την Ιαπωνία, το «Dolphin Man», το ντοκιμαντέρ για τον Ζακ Μαγιόλ, που ενέπνευσε το θρυλικό «Απέραντο Γαλάζιο», είναι μια ωδή στην δύναμη της ανθρώπινης αποφασιστικότητας, περικυκλωμένη από το σαγηνευτικό γαλάζιο της θάλασσας. Είναι επίσης κι ένα δυναμικό δείγμα της σκηνοθετικής ακρίβειας και του αφηγηματικού ταλέντου του Λευτέρη Χαρίτου, πριν τον κλέψουν οι μικρή οθόνη και οι «Άγριες Μέλισσες». Και είναι η ταινία που, προς τιμήν της Ημέρας της Γης, την Πέμπτη 22 Απριλίου, θα προβάλλεται δωρεάν από τις Νύχτες Πρεμιέρας, στην ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου (online.aiff.gr), με την υποστήριξη του Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και την παραχώρηση της εταιρίας παραγωγής Anemon Productions.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ που έχει παράξει το ελληνικό σινεμά τα τελευταία χρόνια, το «Dolphin Man» μας ταξιδεύει στη ζωή του θρυλικού Γάλλου πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης Jacques Mayol από τα Νησιά Caicos, όπου έβγαζε τα προς το ζην ψαρεύοντας αστακούς, στην Κάλμυνο και τη Σύμη, όπου έμαθε τα μυστικά της ελεύθερης κατάδυσης των σφουγγαράδων, κι από εκεί στις μονομαχίες του με τον Έντζο Μαγιόρκα και την εξερεύνηση των αντοχών του ανθρώπινου σώματος στις θάλασσες της Μεσογείου και τις παγωμένες λίμνες Άνδεων. Ανακαλύπτοντας τις σκέψεις, την εμπειρία και τις εσωτερικές συγκρούσεις του, η αφήγηση του Μαγιόλ ξεδιπλώνεται σαν ένα βιωματικό ταξίδι μέσα στο νερό, που μεταφέρει την ομορφιά που ο ζωντανός θρύλος είδε στη θάλασσα, το επείγον μήνυμά του για την προστασία της, αλλά και την εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο.

Έχοντας αποσπάσει τις διακρίσεις Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2018, η ταινία θα φιλοξενηθεί και θα προβάλλεται ΔΩΡΕΑΝ στην ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας online.aiff.gr, με την υποστήριξη του Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και την παραχώρηση της εταιρίας παραγωγής Anemon Productions.

Στα γυρίσματα της ταινίας, ο Λευτέρης Χαρίτος με τον παγκόσμιο πρωταθλητή κατάδυσης Umberto Pelizzari

Πληροφορίες Προβολής και Προκράτηση Δωρεάν Εισιτηρίων:

● Η προβολή της ταινίας θα είναι διαθέσιμη για ένα 24ωρο, την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, από τις 00.01 πμ και έως τα μεσάνυχτα, 23.59 (μετά τις 00.00 θα αποσυρθεί) για περιορισμένο αριθμό προβολών.

● Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα και εξασφαλίστε με προκράτηση το δωρεάν εισιτήριό σας από σήμερα στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας online.aiff.gr.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio