Το CD player αντεπιτίθεται
TECH

Το CD player αντεπιτίθεται

21/09/2020

Η μουσική βιομηχανία περιμένει τον θάνατο του CD εδώ και 15 χρόνια, απ’ ό,τι φαίνεται όμως, αυτό όχι απλώς αντιστέκεται, αλλά ετοιμάζει την ρετροφουτουριστική επιστροφή του, αγκαλιάζοντας τις νέες τεχνολογίες.

Το 1982, η Philips κυκλοφόρησε το πρώτο CD άλμπουμ στον κόσμο: ήταν το «The Visitors» των ABBA και δύο χρόνια μετά, το 1984, βγήκε στην αγορά το πρώτο φορητό CD player. Η νέα τεχνολογία, ιδίως στα 90s που έγινε οικονομικά προσιτή για όλους, έφερε επανάσταση στη μουσική βιομηχανία αλλάζοντας την εμπειρία του καταναλωτή, αφού για πρώτη φορά η μουσική έρεε χωρίς διακοπές από την αρχή ως το τέλος, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζεις από την πλευρά Α στην πλευρά Β, όπως με έναν δίσκο βινυλίου ή μια κασέτα. Πολύ σύντομα το CD εκτόπισε τις κασέτες και τα βινύλια, για να δει την πορεία του να ανακόπτεται μόνο στις αρχές του 2000, από το mp3 και τις άλλες μορφές ψηφιακής αποθήκευσης.

Κι έτσι, ερχόμαστε στο σήμερα, με ράφια ολόκληρα από CDs να μαζεύουν σκόνη και την ανεύρεση μέσου αναπαραγωγής τους να γίνεται όλο και πιο δύσκολη, αφού ούτε καν τα laptops δεν έχουν πλέον CD drive! Όμως, με τα 90s να κάνουν την επαναφορά τους σε όλους τους τομείς της pop κουλτούρας, επόμενο ήταν και το CD player να κάνει την κίνησή του. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι θα το σκέφτηκε η, ΝΙΝΜ Labs με το «Long Time No See».

Image: NINM Lab

Κλασικό και old school, το CD Player της NINM Labs έρχεται με την προσθήκη σύνδεσης Bluetooth 5, που σημαίνει ότι μπορείτε να ακούσετε τους παλιούς δίσκους σας χρησιμοποιώντας τα ασύρματα ακουστικά σας ή ένα ηχείο Bluetooth, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο μαγνήτη, για να μπορεί να τοποθετηθεί σε όρθια θέση χωρίς να επηρεάζεται η αναπαραγωγή. Επιπλέον, το επάνω κάλυμμα περιλαμβάνει ηχείο, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται μουσική με φίλους χωρίς να ψάχνουν κάν για Bluetooth ηχείο. To ρετροφουτουριστικό αυτό CD player αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, μετά από μία πολύ πετυχημένη crowdfunding καμπάνια στο Kickstarter.

Ετοιμάστε λοιπόν τις χριστουγεννιάτικες λίστες σας και ξεσκονίστε τα cd σας.

NINM Lab

 

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio