Βραβεια Γαλλόφωνου κινηματογράφου 2019 – Pepper 966
NEWS

Tα βραβεία του 20ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

11/04/2019

Με την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής και την προβολή της ταινίας «Το Μυστήριο του κυρίου Πικ», έπεσε στις 10 Απριλίου η αυλαία του 20ού Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην αίθουσα Δαναός.

Είχε προηγηθεί η τελετή απονομής των βραβείων του φεστιβάλ, σε παρουσίαση της θεατρικής ομάδας «Kataplictiques», κατά την οποία ανακοινώθηκαν οι δύο νικήτριες ταινίες.

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής, που αποτελούταν από τους Ελένη Ράντου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Λουκά Κατσίκα, Σύλλα Τζουμέρκα και Νταβίντ Φοενκινός, απονεμήθηκε ομόφωνα στην ταινία «Μητρικό Ένστικτο» του Ολιβιέ Μασέ-Ντεπασέ. Η υπόθεσή της τοποθετείται στις Βρυξέλλες της δεκαετίας του ’60, όταν δύο αχώριστες φίλες βιώνουν ένα τραγικό γεγονός που κλονίζει την καθημερινότητά τους.

 «Μητρικό Ένστικτο»

Το βραβείο κοινού απέσπασε η ταινία «Κολύμπα ή αλλιώς Βυθίσου» του Ζιλ Λελούς, μια δραμεντί με πρωτοκλασάτο καστ, στην οποία μια παρέα μεσήλικων αποφασίζει να βρει ένα νέο νόημα στη ζωή φτιάχνοντας μια δική του ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.

 «Κολύμπα ή αλλιώς Βυθίσου»

Από σήμερα 11 Απριλίου το φεστιβάλ μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης θα προβληθούν 14 ταινίες στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης ώς τις 17 Απριλίου.

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio