ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στο δρόμο με τον Dave Grohl 

Δημοφιλείς καλλιτέχνες εμφανίζονται στο νέο ντοκιμαντέρ του ιδρυτή των Foo Fighters, αποκαλύπτοντας ιστορίες από τις περιοδείες τους και αναζητώντας πιο είναι το κίνητρο για μια τόσο ψυχοφθόρα όσο και απολαυστική διαδικασία.

13/04/2021

Τι γίνεται μέσα στα βανάκια των περιοδειών που φέρνουν κοντά τις δυνατότερες συναυλιακές στιγμές μας; Ο Dave Grohl των Foo Fighters σηκώνει το χειρόφρενο στα ξέφρενα όσο και ψυχοφθόρα ταξίδια των μουσικών από πόλη σε πόλη, αποκαλύπτοντας όλα όσα δε γνωρίζουμε όταν βλέπουμε την αγαπημένη μας μπάντα στη σκηνή. 

Στο νέο ντοκιμαντέρ που σκηνοθετεί, με τίτλο «What Drives Us», ο μουσικός δημιουργεί ένα φόρο τιμής σε όλους τους μουσικούς που εγκαταλείπουν τα πάντα απλά για να παίξουν μουσική, καταλήγοντας να απαντάει σε ερωτήματα όπως το ποιο είναι τελικά το κίνητρο πίσω από την τόσο κοπιαστική διαδικασία ενός τουρνέ.

Στο ντοκιμαντέρ, που θα κυκλοφορήσει στην 30 Απριλίου μέσω του Amazon Prime, στο πλαίσιο του μουσικού καναλιού Coda Collection, φίλοι του Grohl και γνωστοί καλλιτέχνες παίρνουν το λόγο τραβώντας μας μαζί τους στην περιπέτεια πέρα από τα μικρόφωνα και τις κάμερες. Οι St. Vincent, Slash, The Edge, Flea, Steven Tyler, Lars Ulrich και άλλοι συμμετέχουν μέσα από συνεντεύξεις, μοιράζονται ιστορίες από την πορεία τους αλλά και αποκαλύπτουν το πάθος που χρειάζεται για να πετύχουν. «Όσα συμβαίνουν στο βαν είναι οι βάσεις για αυτό που γινόμαστε» ακούμε στο trailer που μόλις κυκλοφόρησε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πολυπράγμων καλλιτέχνης μπαίνει πίσω από την κάμερα για να σηκώσει την κουρτίνα της μουσικής βιομηχανίας. Στο ντεμπούτο του «Sound City» το 2013, η ιστορία του ομώνυμου στούντιο του Los Angeles βρήκε την θέση της στην οθόνη, ενώ η μίνι σειρά ντοκιμαντέρ «Foo Fighers: Sonic Highways» (2014) μελετά τη μουσική ιστορία των αμερικανικών πόλεων αλλά και το πώς η έρευνα αυτή ενσωματώθηκε στο ομώνυμο άλμπουμ της μπάντας.

Για το «What Drives Us» δήλωσε: «Αυτή η ταινία είναι μια ερωτική επιστολή σε κάθε μουσικό που έχει πηδήξει σε ένα παλιό βαν με τους φίλους του και τα έχει παρατήσει όλα μόνο για την απλή επιβράβευση του να παίζεις μουσική». «Αυτό που ξεκίνησε ως ένα  πρότζεκτ για να σηκώσει την κουρτίνα στους DIY διαχειριστικούς υπολογισμούς του να στριμώξεις όλους τους φίλους και τον εξοπλισμό σου σε ένα μικρό χώρο για μήνες, κατέληξε σε  μια αναζήτηση του “γιατί”; “Τι μας οδηγεί”;» συμπλήρωσε.


Το Glastonbury έρχεται σε livestream

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio