ΑΠΟΨΗ

Στα streams είναι ήδη Χριστούγεννα!

Τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να είναι διαφορετικά, κάποια πράγματα όμως παραμένουν ίδια και τώρα, φτάνοντας στο τέλος αυτής της δύσκολης χρονιάς, έχουμε ανάγκη να νοιώθουμε ότι συνεχίζουμε  μία φυσιολογική πορεία. 

Στη Μεγάλη Βρετανία, που μαστίζεται και αυτή από την πανδημία, ο κόσμος ακούει χριστουγεννιάτικα τραγούδια νωρίτερα από ποτέ: Τα δεδομένα της εβδομάδας από την Official Charts Company δείχνουν ότι οι πωλήσεις και τα streams των κλασικών Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών έχουν αυξηθεί περισσότερο από 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019, ενώ πέντε φορές περισσότερα εορταστικά τραγούδια είναι έτοιμα να εισέλθουν στο 100 single chart αυτής της εβδομάδας από ότι την ίδια περίοδο πέρυσι και 10 φορές περισσότερα από το 2018. 

Την έναρξη της φετινής εορταστικής σεζόν κηρύσσει η Mariah Carey με το «All I Want For Christmas Is you», ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1994 και πλέον θεωρείται traditional, στην ίδια λίστα με το «White Christmas» και το «Jingle Bells». Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι, 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, πήγε για πρώτη φορά στο Νο 1 του Billboard. 

Τραγούδια σαν αυτό – αλλά και όλο το γνωστό και απελπιστικά επαναλαμβανόμενο soundtrack των Χριστουγέννων –  είναι χαρούμενα, είναι αισιόδοξα, και είναι ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη φέτος η κοινωνία. Γι’ αυτό άλλωστε, από ότι καταγράφεται μέχρι τώρα στα streams, ο κόσμος ακούει περισσότερο τα παλιά κλασσικά standards από ότι τις νέες αντίστοιχες κυκλοφορίες.  

Και αυτή η τάση είναι εμφανής και στους χριστουγεννιάτικους στολισμούς, που φέτος σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, ταυτόχρονα με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχουν ήδη λάμψει σε πολλά σαλόνια, και στη χώρα μας – σαλόνια που τα προηγούμενα χρόνια περίμεναν του Αγ. Νικολάου για να στολιστούν. 

Κι όταν ο κόσμος όλος γύρω σου ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, είναι η επιστροφή σε αυτά τα πράγματα που σε ισορροπούν, ακόμα κι αν μέχρι πέρυσι τα χαρακτήριζες cheesy. Φέτος, ακόμα και το πολυπαιγμένο και πολυχλευασμένο «Last Christmas» προσφέρει την ψευδαίσθηση μιας κανονικότητας που τόσο χρειαζόμαστε όλοι.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio