NEWS

BMG: Άλλο ένα meltdown του Morrissey;

«Δεν ήθελα να είμαι σε ένα label που υπαγορεύει στους καλλιτέχνες του πώς να συμπεριφέρονται» δήλωσε ο Moz για την BMG, υπογράφοντας άλλο ένα τέλος στις συνεργασίες του.

Δεν προξενεί ακριβώς έκπληξη η απόφαση της δισκογραφικής εταιρείας BMG να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Morrissey μετά από μια συνεργασία που κράτησε τρία χρόνια και τρία (ωραία) άλμπουμ. Την ανακοίνωση την έκανε πρώτος ο ίδιος ο 61χρονος τραγουδιστής και τραγουδοποιός από την ιστοσελίδα του, ρίχνοντας το φταίξιμο στον νέο διευθυντή της εταιρείας, τον οποίο κατηγορεί ότι θέλει να επιβάλλει με το ζόρι diversity και σεβασμό στους θιασώτες της πολιτικής ορθότητας. «Οι τρεις δίσκοι μου με την BMG έχουν υπάρξει οι καλύτεροι της καριέρας μου και θα τους στηρίζω μέχρι να πεθάνω. Η ηχογράφηση τους συνέπεσε με μια καθοριστική περίοδο στη ζωή μου και ευχαριστώ την προηγούμενη ομάδα της εταιρείας για αυτό. Είναι σημαντικό για μένα το να κάνω μουσική με τον δικό μου τρόπο και δεν θα ήθελα να είμαι σε ένα label που υπαγορεύει τόσο συγκεκριμένα στους καλλιτέχνες του πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται, ειδικά όταν δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη “ταλέντο”», έγραψε.

Δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά, όμως ο πρώην frontman των Smiths πάει γυρεύοντας εδώ και χρόνια, κάνοντας τη μία ατυχή δήλωση μετά την άλλη. Έχει, για παράδειγμα, χαρακτηρίσει συλλήβδην τους Κινέζους ως «υπανθρώπους» για τη σκληρότητα με την οποία φέρονται στα ζώα (κάποιος παγκολίνος θα συμφωνούσε βέβαια μαζί του), ενώ έχει καταφερθεί εναντίον του κινήματος #MeToo συντασσόμενος με όσους ισχυρίζονται ότι, όσες βγαίνουν και κατηγορούν σήμερα τους διάφορους σταρ και παραγωγούς, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. «Μισώ τις σεξουαλικές καταστάσεις που επιβάλλονται σε κάποιον, αλλά σε πολλές περιπτώσεις βλέπεις τις λεπτομέρειες και σκέφτεσαι πως το άτομο που το παίζει θύμα απλώς απογοητεύτηκε από κάτι», έχει πει χαρακτηριστικά. Τα χειρότερα σχόλια του ωστόσο είναι τα ρατσιστικά. Έχει κατακεραυνώσει τον πακιστανικής καταγωγής δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan επειδή «δεν μπορεί να μιλήσει σωστά», εννοώντας ότι δεν προφέρει τις λέξεις σαν σωστός Αγγλος, έχει εμφανιστεί στο τηλεοπτικό σόου του Jimmy Fallon φορώντας στο πέτο καρφίτσα του ακροδεξιού κόμματος For Britain, έχει γκρινιάξει για τους μετανάστες και την πολυπολιτισμικότητα της βρετανικής πρωτεύουσας.  Όλα αυτά είναι απογοητευτικά όχι μόνο γιατί το έργο του υπερβαίνει τις δικές του αδυναμίες, αλλά επειδή έχει γράψει και ερμηνεύσει εγνωσμένης ευαισθησίας τραγούδια με τα οποία ειδικά κάθε παρίας θα μπορούσε να ταυτιστεί. Τι κρίμα να μας προδίδει όλους έτσι.

Βιτριολικές ατάκες που έχει πει για άλλους καλλιτέχνες:

«Η φλόγα στα σωθικά είναι απαραίτητη αλλιώς καταντάς σαν τον Michael Bublé – διάσημος και ανούσιος».

«The Cure: μια νέα διάσταση στη λέξη “crap”».

«Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσα να πω για την Kate Bush είναι ότι τη θεωρώ αφόρητη. Κι αυτή η φωνή! Τι σκουπίδι!».

«Η Madonna είναι πιο κοντά στην οργανωμένη πορνεία από ότι σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».

«Έχω γνωρίσει τη Lady Gaga και είναι φοβερά καλοσυνάτη. Πιστεύω ότι δεν είναι πολύ σοφό να κρίνουμε τους άλλους από τη δημόσια εικόνα τους ή τη μουσική τους. Διότι έχω γνωρίσει πάρα πολλούς που δεν αντέχω τα τραγούδια τους αλλά τους βρήκα συμπαθείς».

«Ο Elton John χώνεται παντού και μιλάει για την προσωπική του ζωή. Δεν ενδιαφέρει κανέναν. Πρέπει να αποσυρθεί».

Δες και αυτό στην κατηγορία news:

Ο Brian Eno έχει γκώσει απο το αναπόφευκτο

Επίσης, ποτέ του δεν συμπάθησε τα Walkmans

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio