ΜΟΥΣΙΚΗ

«Space Oddity»: Eπετειακό box set του David Bowie

14/07/2019

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την κυκλοφορία του ‘Space Oddity” του David Bowie (1969) -ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά του τραγούδια και, κατά πολλούς, το πρώτο του αριστούργημα.

Το single έφερε τον Bowie στο #1 της Βρετανίας, στο #15 των Η.Π.Α., στο #31 της Αυστραλίας, στο #1 της Γαλλίας, στο #16 του Καναδά, στο #40 της (Δυτικής, τότε) Γερμανίας και στο #99 της Ιαπωνίας, ενώ αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά μπήκε στο 2ο του άλμπουμ David Bowie, το οποίο έκτοτε πολλοί λένε Space Oddity, για να το ξεχωρίζουν από το πρώτο.

Με αφορμή την επέτειο , την Παρασκευή 12 Ιουλίου κυκλοφόρησε από την Parlophone, το single σε ένα σπέσιαλ EP box set.

Εκτός από τα δύο ξεχωριστά, 7 ιντσών singles ,45 στροφών,το box-set περιλαμβάνει μια αφίσα διπλής όψεως, με την πρωτότυπη διαφήμιση του «Space Oddity» από την μια και από την άλλη υπάρχει μια φωτογραφία του Bowie που τράβηξε ο Ray Stevenson, από συναυλία στο Λονδίνο το 1969 με έναν αστροναύτητης NASA στο background.

Το πρώτο single, ανατυπώνει την ιστορική έκδοση του 1969, με το “Space Oddity” και το “Wild Eyed Boy From Freecloud” ως b-side. Το δεύτερο,  περιλαμβάνει τα remixes 2019 στα ίδια τραγούδια, δια χειρός του παραγωγού και επί σειρά ετών συνεργάτη του Bowie, Tony Visconti. Το remix 2019 του Visconti στο “Space Oddity” θα εμφανιστεί μάλιστα και στις πλατφόρμες ως επίσημο ψηφιακό single.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio