σελήνη_66_ερωτήσεις
NEWS

“Σελήνη, 66 ερωτήσεις” στα σινεμά

Η ταινία της Ζακλίν Λέντζου με τίτλο “Σελήνη, 66 Ερωτήσεις” που έχει διακριθεί σε πολλά κινηματογραφικά Φεστιβάλ, έκανε έξοδο στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου από την Danaos Films.

25/02/2022

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ζακλίν Λέντζου, “Σελήνη, 66 ερωτήσεις” (Moon,66 questions) που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ και χάρισε δύο Βραβεία ερμηνείας στη Σοφία Κόκκαλη, σε Μόντρεαλ και Θεσσαλονίκη, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός παιδιού κι ενός γονιού. Με άλλα λόγια, είναι η ιστορία ενηλικίωσης μιας σχέσης.

Είναι μια ταινία για τους οικογενειακούς δεσμούς, για τα μυστικά που όταν τα κουβαλάς καιρό γίνονται βαρύ φόρτωμα όχι μόνο για την ψυχή αλλά και για το σώμα. Είναι μια ταινία για το πώς μπορείς να ανακαλύψεις βαθιά και απροσδόκητα πράγματα για τους ανθρώπους που νομίζεις ότι γνωρίζεις. Είναι μια επιβεβαίωση πως η αληθινή αγάπη θα μας βρει (και θα την βρούμε) στο τέλος, ακόμη κι αν το να φτάσεις ως εκεί είναι μια διαδρομή συχνά επώδυνη και δίχως καμιά αμφιβολία αχαρτογράφητη.

Μετά από χρόνια απόστασης, η Άρτεμις επιστρέφει αναγκαστικά στην Αθήνα λόγω της εύθραυστης κατάστασης υγείας του πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστo -σε αυτήν- άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύπτει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της, όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει απαντώνται μεμιάς.

Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Όσο ποιητικό άλλο τόσο επώδυνα αληθινό, τρυφερό και βαθιά προσωπικό η “Σελήνη, 66 ερωτήσεις” είναι μια ταινία για το φόβο της οικειότητας, τον πόνο του τραύματος και τη βαθιά ανάσα της συγχώρεσης. Αλλά ίσως πάνω και από αυτά είναι μια ταινία για το πως η αλήθεια, όσο γλυκόπικρη κι αν είναι, είναι ο μόνος δρόμος που μας πάει μπροστά. Όπως ακριβώς και η αγάπη.

Βραβεύσεις της ταινίας

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα @ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2021
Cineuropa Award @ 27o Sarajevo Film Festival
Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας @ Festival du nouveau cinéma de Montréal
Golden Puffin @ Reykjavík International Film Festival
Grand Prix στο διαγωνιστικό τμήμα New Visions
& AAMMA Women In Focus @ Festival de Sevilla

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ζακλίν Λέντζου
Σενάριο: Ζακλίν Λέντζου
Παραγωγή: Φένια Κοσοβίτσα
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου
Μουσική: Ντελφίν Μαλοσενά
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Νικήτας Τσακίρογλου
Διάρκεια: 109′
Διανομή: Danaos Films
Ελλάδα, Γαλλία, 2021

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio