Η Σοφία Κόκκαλη στον Pepper 96.6
Ο PEPPER 96.6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

Η Σοφία Κόκκαλη στον Pepper 96.6

21/02/2022

Αυτή την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί ο Γιώργος Μουχταρίδης υποδέχεται στο στούντιο του Pepper 96.6 την ηθοποιό Σοφία Κόκκαλη.

Με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της νέας της ταινίας “Σελήνη, 66 ερωτήσεις” που βραβεύτηκε στο εξωτερικό, η Σοφία Κόκκαλη μιλά στον Γιώργο Μουχταριδη για τις συνεργασίες της ως σήμερα, που την χρίζουν μια από τις πιο συναρπαστικές ηθοποιούς της γενιάς της.

Η Σοφία Κόκκαλη γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα.

Έχει καταφέρει να έχει σε νεαρή ηλικία μια εξίσου σημαντική παρουσία στη σκηνή και τη μεγάλη οθόνη με αξιοσημείωτες ερμηνείες και συνεργασίες με σκηνοθέτες πρώτης γραμμής, πολλοί από τους οποίους υπήρξαν και αγαπημένοι της καθηγητές στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπως ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Νίκος Χατζόπουλος και ο Πέτρος Σεβαστίκογλου.

Η Σοφία­ Κόκκαλη κέρδισε την καρδιά του κοινού με τη συγκινητική ερμηνεία στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, ανήκει ήδη στην dream team της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου, ενώ έχει βραβευτεί από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (Βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου για το «Νήμα»).

Δείγματα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Αντιγόνη Lonely Planet (2017), Γιον Γκάμπριελ Μπόρκμαν (2020), Το σώσε (2018), Οθέλλος (2019).

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Μικρά Αγγλία ( 2013), Electra (2014), Interruption (2015), COWBOY (2017), Winona (2019), Digger (2020), Monday (2020), Νήμα...

«Σελήνη, 66 Ερωτήσεις»

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ζακλίν Λέντζου, «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» βγαίνει από τις 24/2 στους κινηματογράφους.

Η ταινία, αφού έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βερολίνου και συνέχισε με επιτυχία την φεστιβάλική της πορεία στα φεστιβάλ του κόσμου – με ένα πέρασμα από το New Directors / New Films της Νέας Υόρκης και με διανομή για τις αίθουσες της χώρας από την Film Movement – κέρδισε το πρώτο βραβείο, το Golden Puffin στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρέϊκιαβικ.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio