ΜΟΥΣΙΚΗ

Queen: Ρεκόρ προβολών για το «Bohemian Rhapsody»

24/07/2019

Το βίντεοκλίπ του «Bohemian Rhapsody» των Queen πέτυχε ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας το 1 δισ. προβολών στο YouTube. Αυτομάτως γίνεται το πρώτο μουσικό βίντεο πριν τη δεκαετία του ’90 που σπάει το φράγμα του 1 δισ. views στη μουσική πλατφόρμα.

Το περιοδικό Rolling Stone είχε αναφέρει για αυτό: «Η επιρροή του δεν έχει υπερεκτιμηθεί, αφού “εφηύρε το video clip”, επτά χρόνια πριν από την έναρξη του MTV!».

Τα δυο μέλη του συγκροτήματος που βρίσκονται εν ζωή, o Μπράιαν Μέι και ο Ρότζερ Τέιλορ, δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το γεγονός και συνεργάστηκαν με τη Universal Music και το YouTube/ Google, ώστε να δημιουργήσουν μία νέα προσέγγιση στο παλιό single και βίντεοκλίπ. Έφτιαξαν λοιπόν, μία καινούργια ψηφιακά επεξεργασμένη εκδοχή του αυθεντικού κλιπ, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο μουσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Top of the Pops» στην Αγγλία το 1975, και ανακοίνωσαν τη δημιουργία τριών νέων κλιπ των τραγουδιών τους με τη συμμετοχή των θαυμαστών τους.

Οι Μέι και Τέιλορ, οι οποίοι δίνουν στους θαυμαστές τη δυνατότητα να έχουν συμμετοχή στις επόμενες κυκλοφορίες των Queen στο YouTube, δήλωσαν, σύμφωνα με το Variety:

«Είναι τιμή μας που το “Bohemian Rhapsody” μόλις έφθασε το ένα δισεκατομμύριο views στο YouTube».

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και να το γιορτάσουμε με τους καταπληκτικούς θαυμαστές μας σε όλον τον κόσμο με τη δημιουργία τριών νέων βίντεο από τα τραγούδια μας, τα οποία θα σας περιλαμβάνουν. Αν είστε μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, visual artists ή απλά θέλετε να διασκεδάσετε, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.youarethechampions.com/ για να μάθετε περισσότερα».

Στο απίστευτο ρεκόρ, βοήθησε και η κυκλοφορία της ομώνυμης βιογραφικής ταινίας για τους Queen, με τον Ράμι Μάλεκ στο ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι, η οποία διπλασίασε τις προβολές του τργουδιού.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio