Ο PEPPER 96.6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

Podcast: Ο Γιώργος Μουχταρίδης στο studio με τον Θοδωρή Παπακώστα

01/07/2021

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου ο Γιώργος Μουχταρίδης υποδέχθηκε στην εκπομπή του τον αρχαιολόγο, αρχαιοπαραμυθά και influencer Θοδωρή Παπακώστα. Τον πρώτο…Archaeostoryteller, ο οποίος «σπάει τους  κανόνες» και κάνει την αρχαιολογία να αποκτά ενδιαφέρον, μέσα απο το χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες.

Ακόμη κι αν είστε από εκείνους που βαριούνται και μόνο στο άκουσμα της λέξης ”αρχαιολογία”,  o ταλαντούχος Θοδωρής Παπακώστας θα σας αλλάξει γνώμη. Η αρχαιολογία έχει γίνει pop και μέσα από την εναλλακτική ματιά του Θοδωρή Παπακώστα ήρθε στον Pepper 96.6 με αφορμή και την έκδοση του πρώτου του βιβλίου “Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;” από την Key Books.

Τι πήρε στις αποσκευές της μια Μινωίτισσα πριγκίπισσα για να πάει στην Αίγυπτο; Πώς περνούσε την ώρα του όταν βαριόταν ένας Μυκηναίος δημόσιος υπάλληλος; Πώς τραυμάτισε το πόδι του ένας κένταυρος; Πώς ένας άσεμνος χορός οδήγησε  τυχαία στη δημιουργία της Δημοκρατίας; Ποιος ξένος σκλάβος έγινε πλούσιος τραπεζίτης; Γιατί ο Ηράκλειτος πρότεινε να χαστουκίσουμε τον Όμηρο; Γιατί τις Κυκλάδες τις λέμε Κυκλάδες;


Απολαύστε όλα τα podcasts του Pepper 96.6 εδώ.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio