«Rap Sh!t»
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΕΠΠΕΡ ΤΙΒΙ: Ανάλαφρο καλοκαίρι

24/07/2022

Όσο πλησιάζει ο Αύγουστος τόσο πιο θελκτικές φαντάζουν οι τηλεοπτικές επιλογές που είναι χαριτωμένες, διασκεδαστικές και ανάλαφρες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει σίγουρα η κωμική σειρά «Gordita Chronicles» που είναι διαθέσιμη για streaming στη Vodafone TV.

Μια οικογένεια από τη Δομινικανή Δημοκρατία μετακομίζει στο Μαϊάμι τη δεκαετία του ’80 κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο όμως ο δρόμος προς την κοινωνική καταξίωση και την οικονομική εξασφάλιση δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και η καθημερινότητα επιφυλάσσει πολλά ευτράπελα. Ο τίτλος, το χρονικό της Γκορντίτα, αναφέρεται στη μικρή κόρη των Καστέλι, ένα πανέξυπνο, στρουμπουλό κορίτσι που διακρίνεται από το πηγαίο ταλέντο να μπλέκεται σε περιπέτειες με ιδιαιτέρων σπαραρτιστές επιπλοκές. Πέραν των πολύ αστείων ενσταντανέ, το σενάριο αντιμετωπίζει με τρυφερότητα, ευαισθησία και διεισδυτικό βλέμμα τις οικογενειακές σχέσεις, τις ταξικές διαφορές και τις δυσκολίες της μετανάστευσης. Τα δέκα επεισόδια του πρώτου κύκλου βλέπονται πάντως μονοκοπανιά. Στην παραγωγή εμπλέκεται και η φλογερή λατίνα Eva Longoria.

 

Στην ίδια πλατφόρμα είναι ήδη διαθέσιμα τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς «Rap Sh!t» της νέας δημιουργίας της φανταστικής τύπισσας Issa Rae, η οποία ευθύνεται για το υπέροχα φρέσκο «Insecure». Αυτή τη φορά δεν βρισκόμαστε στο Λος Άντζελες, ούτε παρακολουθούμε τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι φιλόδοξοι τριαντάρηδες μαύροι young professionals, καθώς η πλοκή εκτυλίσσεται στο Μαϊάμι (του σήμερα αυτή τη φορά) και στην ερασιτεχνική ραπ σκηνή που ανθίζει εκεί. Όχημα για την αφήγηση αποτελούν οι ζωές δύο παιδικών φιλενάδων. Η πεπειραμένη ράπερ Shawna έχει ήδη διαγράψει μια πορεία στη μουσική βιομηχανία. Παράτησε το κολέγιο για να συνεργαστεί με έναν χειριστικό παραγωγό που την οδήγησε σε αδιέξοδο και τώρα έχει αναγκαστεί να κάνει δουλειά γραφείου για να βγάζει τα προς το ζην, εξακολουθώντας ωστόσο να ανεβάζει τα κομμάτια της online. H Mia κάνει διάφορες δουλειές του ποδαριού (μεταξύ των οποίων και η διαχείριση του onlyfans της) και μεγαλώνει την κόρη που έχει αποκτήσει με έναν ανερχόμενο record producer. Όταν συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια κλικάρουν τόσο πηγαία που αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα ραπ ντούο, μια απόφαση που θα έχει πολλές αναπάντεχες συνέπειες.

 

Το εντυπωσιακό με αυτή την παραγωγή είναι πως, παρά τον κάπως πειραματικό χαρακτήρα της και τις αναπόφευκτες υπερβολές της, παραμένει αστεία, τολμηρή, σέξι χωρίς να ξεχνά ποτέ να αναπαριστά πειστικά και αυθεντικά την αφροαμερικάνικη εμπειρία. Περιττό να πούμε ότι οι δύο πρωταγωνίστριες είναι απλώς καταπληκτικές.

Στο Netflix πάλι μπορείτε να δείτε το κωμικό mini tv series «King of Stonks», μια γερμανική παραγωγή που εστιάζει στην κουλτούρα των startups στη βορειοευρωπαïκή χώρα. Φυσικά υπάρχουν και εδώ όλες οι παθογένειες του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τις απάτες και τις κομπίνες και τις συνέπειες που υφίστανται όσοι χτίζουν αυτοκρατορίες με αέρα κοπανιστό. Πρόκειται δηλαδή για μια γερμανική εκδοχή του «Λύκου της Γουόλ Στριτ» – με πιο πολλά αστεία.

 

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την CableCash — την πιο επιτυχημένη εταιρεία FinΤech όλων των εποχών. Ο όρος περιγράφει των κλάδο παροχής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών αποκλειστικά μέσω καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχουν οι FinTech καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, όπως πληρωμές (π.χ. ηλεκτρονικές πληρωμές και mobile wallets), υπηρεσίες διαχείρισης επενδύσεων, υπηρεσίες δανειοδότησης κυρίως μέσω εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης (π.χ. P2P lending) και υπηρεσίες αυτοματοποιημένου ελέγχου των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών και επικοινωνίας με τους πελάτες (π.χ. robo-advisors). Ο αντιπρόεδρος Felix Armand, ο εγκέφαλος πίσω από την επιχείρηση πιστεύει ότι πρόκειται να αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αντικαθιστώντας τον καυχησιάρη και αλαζόνα Dr. Magnus Cramer. Η σχέση του μόνο περίπλοκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί: ο ένας που έχει το μυαλό και τη φιλοδοξία να δημιουργήσει μια αξιόπιστη εταιρεία και ο άλλος βασίζει την επιτυχία του στην απληστία, την εξαπάτηση και την επιδειξιμανία.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio