ΜΟΥΣΙΚΗ

ΠΕΝΝΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: Μεγάλη καμπάνια για τη δημιουργία του ιδανικού μουσικού άλμπουμ!

Μερικές φορές απαιτούνται οι δυσκολότερες συνθήκες για να προκύψουν οι καλύτερες και πιο εμπνευσμένες ιδέες. Κάπως έτσι, και μέσα στο δυσμενές και απαισιόδοξο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ειδικότερα για τον κόσμο της τέχνης, η Πέννυ Μπαλτατζή  αποφάσισε να πάει κόντρα σε ό,τι τη φοβίζει και να τολμήσει να ονειρευτεί.

Η Πέννυ Μπαλτατζή και 25 επαγγελματίες από το χώρο των τεχνών μας καλούν να συμμετέχουμε στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν, μέσω crowd funding και της πλατφόρμας GiveAndFund, το ποσό που απαιτείται για την παραγωγή και παρουσίαση του «ιδανικού» μουσικού άλμπουμ!

Η Πέννυ μας εξηγεί την ιδέα:

“Μιλώντας για τα δύσκολα, οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε ότι ειδικά ο κόσμος του πολιτισμού καλείται να αντιμετωπίσει και να επιβιώσει από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού από τη μια ήταν απαραίτητα, αλλά από την άλλη μας στέρησαν, κι εξακολουθούν να μας στερούν, σχεδόν το σύνολο των εσόδων μας. Με μια πολιτεία απογοητευτικά απούσα και με τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα να είναι, έτσι κι αλλιώς, πολύ μικρή σε μέγεθος, οι μήνες που ακολουθούν θα είναι σίγουρα μια τεράστια δοκιμασία για όλους εμάς. Η αλληλεγγύη ανάμεσά μας είναι απαραίτητη. Το ίδιο απαραίτητο είναι όμως να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να παράγουμε πολιτισμό, ο καθένας με την τέχνη του και από το πόστο του. Να κρατήσουμε ζωντανή τη μηχανή του ονείρου. Γιατί τα όνειρα δεν αναβάλλονται…

“Με τη δική σας συμπαράσταση, λοιπόν, ξεκινάω την προσπάθεια να συγκεντρώσω το ποσό που απαιτείται για όλα τα διαφορετικά στάδια παραγωγής ενός νέου, φρέσκου pop άλμπουμ, που θα δώσει εργασία και χαρά σε αγαπημένους και πολύ ταλαντούχους και ικανούς συνεργάτες. Με τη δική σας συμμετοχή, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε κάτω από ιδανικές συνθήκες και να σας παραδώσουμε μια δουλειά – ορόσημο.

GiveAndFund

Την Παρασκευή 29/5, ξεκίνησε επίσημα η καμπάνια στην πλατφόρμα GiveAndFund, όπου έχει ήδη συγκεντρωθεί μέρος του ποσού. Ο στόχος είναι το ποσό των 31.000 ευρώ και η καμπάνια λήγει στις 31/7. Όπως και σε κάθε καμπάνια crowd funding, σε κάθε συνδρομή, ανάλογα με το ύψος του ποσού (οι επιλογές είναι πολλές, ξεκινώντας από τα 5 και φτάνοντας μέχρι τα 5.000 ευρώ), αντιστοιχούν πρωτότυπα και πλούσια δώρα, που η ίδια η Πέννυ εμπνεύσθηκε, ειδικά για τους φίλους που θα επιλέξουν να γίνουν «συνδημιουργοί» σε αυτό το μοναδικό project…

Οι ειδικότητες των επαγγελματιών, που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία:

6 Μουσικοί – 1 ενορχηστρωτής – 4 ηχολήπτες
(2 στην ηχογράφηση και τη μίξη & 2 στο 
mastering)
2 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παραγωγής του 
cd – 1 στο εργ. κοπής του βινυλίου
2 κινηματογραφιστές – 2 φωτογράφοι – 2 γραφίστες – 2 τυπογράφοι
3 άτομα για την Επικοινωνία

Κι αν αναρωτιέστε, γιατί  χρειάζονται τόσα χρήματα και τι είδους έξοδα προκύπτουν: 
+ έξοδα παραγωγής, ενοικίαση στούντιο σε Αθήνα και Σαντορίνη, ακτοπλοϊκά, σίτιση και διαμονή (3 μέρες ηχογραφήσεων σε στούντιο στη Σαντορίνη),ΙΚΑ μουσικών, ΦΠΑ, προμήθεια GIVE AND FUND, προμήθεια Paypal και έξοδα επικοινωνίας & προώθησης.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio