ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Queens of the Stone Age θυμούνται το Bataclan

Με αφορμή τα πέντε χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στο παριζιάνικο live stage, η μπάντα από την California παρουσιάζει φιλανθρωπική streaming συναυλία με ανοιχτές δωρεές.

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τραγωδία της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπου 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο συναυλιακό χώρο του Bataclan. Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, οι Queens of the Stone Age ανακοίνωσαν το streaming μιας συναυλίας τους από το 2018, δίνοντας τη δυνατότητα στους fans τους να δωρίσουν το ποσό που επιθυμούν, για τη στήριξη των θυμάτων, με τα έσοδα να πηγαίνουν στις οργανώσεις Nick Alexander Memorial Trust και Life for Paris.

Μέλος της μπάντας των Eagles of Death Metal, η οποία ήταν και το headline act την ημέρα της επίθεσης, ο frontman των Queens of the Stone Age, Josh Homme, έχει κάνει ξανά έρανο για τον ίδιο σκοπό παλαιότερα, ενώ οι Eagles έχουν ήδη υποβάλει τα σέβη τους στα θύματα σε μία tribute συναυλία το 2017. 

Μιας και λόγω της πανδημίας τα live είναι αδύνατον να συμβούν φέτος, οι QOTSA αποφάσισαν να στριμάρουν την ακουστική συναυλία τους από το Μουσείο Παλαιάς και Νέας Τέχνης (MONA) της Τασμανίας, που είχε εξαρχής διοργανωθεί για φιλανθρωπικό σκοπό: «Η συναυλία ήταν αρχικά για να βοηθήσει το Παιδικό Νοσοκομείο του Hobart της Τασμανίας, και χαιρόμαστε που έχει μια δεύτερη ευκαιρία να κάνει κάτι καλό. Το 2020 ήταν πολύ παράξενη χρονιά, και οι άνθρωποι μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Δωρίστε ό,τι μπορείτε, αν μπορείτε», δήλωσε ο Homme.

Το streaming θα γίνει στο κανάλι της μπάντας στο YouTube την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 19.00 και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν, αλλά φυσικά οι δωρεές ενθαρρύνονται.

Θα σου αρέσει κι αυτό:

Οι Arctic Monkeys βγάζουν νέο δίσκο

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio