ΤΕΧΝΕΣ

Ο Άκραμ Καν στο Ηρώδειο, για πρώτη φορά

Ένας από τους σπουδαιότερους χορογράφους στον κόσμο, ο Άκραμ Καν έρχεται στη σκηνή του Ηρωδείου, στις 28 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσει την τελευταία του παραγωγή Outwitting the Devil (Ξορκίζοντας το Κακό).

06/09/2021

Ο «Χορογράφος / Καλλιτέχνης της χρονιάς 2020» και βραβευμένος με το βραβείο Olivier 2019, Akram Khan, έρχεται στο Ηρώδειο με την πολυσυζητημένη παραγωγή «OUTWITTING THE DEVIL. Ξορκίζοντας το Κακό». Ένα τελετουργικό δρώμενο στο οποίο σκιαγραφείται η απεγνωσμένη προσπάθεια της ανθρωπότητας να «ξεγελάσει τον διάβολο» για να ξανά βρει το φως και να μάθει από τα λάθη της.

Ο Βρετανός χορογράφος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, καλεί στη σκηνή έξι χορευτές διαφορετικής ηλικίας, μνήμης και ιστορίας. Με τον χορό και το τραγούδι δίνουν ένα παγκόσμιο μήνυμα συναγερμού για την ανθρώπινη κατάσταση και την εξάντληση των πόρων της γης, επισημαίνοντας την ανάγκη να μοιραστούμε προκειμένου να αμυνθούμε σε μια επερχόμενη καταστροφή.

Μια εντυπωσιακή παράσταση που μας προτρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την ανθρώπινη ύπαρξη και την αιωνιότητα μέσω της Μνήμης και της Συνύπαρξης. Μία παραγωγή βασισμένη σε διάφορες, βασικές ιστορίες του δυτικού πολιτισμού και της μονοθεϊστικής παράδοσης. Από την Ανατολή έως τη Δύση και από τον παραδοσιακό και κλασικό χορό έως το Hip-Hop.

Έχοντας τιμηθεί με το βραβείο Olivier 2019 για την προσφορά του στις Τέχνες και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου στον χορό, ο Αkram Khan υποβάλλει με τη μαγεία του στον καθένα από εμάς να αναμετρηθεί με το διάβολο-υπονομευτή, που κρύβεται στις πιο ερεβώδεις γωνιές της ύπαρξής μας.

Ξορκίζοντας το κακό / photo: Jean Luis Fernandez, Schrittmacher’21

Εμπνευσμένο από το πρόσφατα ανακαλυφθέν κομμάτι του Βαβυλωνιακού έπους του Γκιλγκαμές, ένα από τα πρώτα σωζόμενα έργα λογοτεχνίας στον κόσμο, το νέο έργο του Καν εκτυλίσσεσαι σε ένα τοπίο με σπασμένες πλάκες και πεσμένα είδωλα όπου οι έξι χαρακτήρες του ανταλλάσσουν τις ιστορίες τους. Στο έπος του Γκιλγκαμές, ο βασιλιάς Γκιλγκαμές τιμωρείται από τους θεούς για την καταστροφή ενός θρυλικού κέδρου και τη θανάτωση του φύλακά του.

Πληροφορίες

AKRAM KHAN COMPANY
Καλλιτεχνικός Διευθυντής / Χορογράφος Akram Khan
Δραματουργός Ruth Little
Σχεδιασμός φωτισμού Aideen Malone
Visual Designer Tom Scutt
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση / Ηχητικός σχεδιασμός Vincenzo Lamagna
Ενδυματολόγος / Κοστούμια Kimie Nakano
Κείμενο Jordan Tannahill
Χορευτές Pallavi Anand, Luke Jessop, Jasper Narvaez, Louis T. Partridge, Elpida Skourou, François Testory

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη: 100€/Α ζώνη: 85€/Β ζώνη: 70€/Γ ’ ζώνη: 60€/Δ’ ζώνη: 50€/Ε’ ζώνη: 40€/ΣΤ’ ζώνη: 30€/Ζ’ ζώνη: 15€/ΑΜΕΑ: 10€
Εισιτήρια: TICKETSERVICES.GRVIVA.GR
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2109213310

Θα ακολουθηθούν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που αφορούν στον Covid 19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΠΟ και του ΕΟΔΥ.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio