Δωρεά υγειονομικού υλικού από το Ίδρυμα Ωνάση
NEWS

Δωρεά υγειονομικού υλικού από το Ίδρυμα Ωνάση

Άλλη μια σπουδαία πρωτοβουλία στήριξης στη μάχη αντιμετώπισης του Covid-19. Το Ίδρυμα Ωνάση εξασφάλισε 13,5 εκ. χειρουργικές μάσκες για να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στη μάχη κατά του κοροναιού.

Σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήδη προσγειώθηκε το ένα από τα τρία αεροσκάφη που μεταφέρουν το δυσεύρετο αυτό υλικό από την Κίνα, ενώ αύριο, Τρίτη 31 Μαρτίου, αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος από τις 27.000 κούτες με τις 13,5 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες αλλά και άλλα μέτρα ατομικής προστασίας όπως είναι εξειδικευμένες μάσκες, στολές και ασπίδες προσώπου, συνολικού κόστους 7.750.000 ευρώ.

Οι μάσκες θα παραδοθούν από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Δωρεά υγειονομικού υλικού από το Ίδρυμα ΩνάσηΤο υγειονομικό υλικό από τη σημερινή άφιξη. Αύριο θα παραληφθεί το μεγαλύτερο μέρος από τις 27.000 κούτες.

Για τη μεταφορά του υλικού, το Ίδρυμα Ωνάση ναύλωσε ένα Boeing 747 Jumbo Cargo, ενώ η Aegean προσέφερε δύο αεροσκάφη Α320. Στα αεροσκάφη αυτά, μετά από συνεννόηση με το Ίδρυμα Ωνάση, μεταφέρονται και δωρεές τρίτων. Στην προσπάθεια συνέβαλε και η Golden Cargo, αναλαμβάνοντας τη συλλογή των μασκών και τη διαχείριση της μεταφοράς τους από την κινεζική επικράτεια.

Στην ανακοίνωση του Ιδρύματος Ωνάση τονίζεται ότι «σε αυτή την εθνική, αλλά και παγκόσμια κρίση, το Ίδρυμα Ωνάση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Δηλώνει «παρών», με το βλέμμα στο μέλλον. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν το ελάχιστο «ευχαριστώ» που θα μπορούσαμε να απευθύνουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Στεκόμαστε πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, στηρίζοντας τους καθημερινούς ήρωες που μας δείχνουν τον δρόμο, για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο πέρα, με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Ενωμένοι, έστω και από απόσταση, θα τα καταφέρουμε. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αμέτοχοι».

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio