Ρεκόρ εισπράξεων για την ταινία Joker με τον Χοακίν Φοίνιξ
ΣΙΝΕΜΑ

Joker: Έσπασε ρεκόρ εισπράξεων

07/10/2019

Η ταινία Joker με τον Χοακίν Φοίνιξ που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου έκανε ρεκόρ εισπράξεων για τον Οκτώβριο, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αμερικανικών ΜΜΕ, η ταινία της Warner Bros, έκοψε παγκοσμίως εισιτήρια που φτάνουν τα 234 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τα  205 εκ. δολάρια του «Venom» το 2018.

Τα 93,5 εκατ. δολάρια έφτασαν οι εισπράξεις το ΣΚ μόνο στην Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς).

Ρεκόρ και στην Ελλάδα

Το τετραήμερο από την πρεμιέρα της Πέμπτης μέχρι και το Σαββατοκύριακο, η προβολή της ταινίας και στις ελληνικές αίθουσες, προσέλκυσε σχεδόν 160.000 θεατές και καταγράφεται ως ένα από τα καλύτερα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εταιρίας διανομής Tanweer, το «Τζόκερ» πέτυχε:

– Το πρώτο μεγαλύτερο άνοιγμα Hollywood ταινίας για το μήνα Οκτώβρη.

– Το πρώτο μεγαλύτερο άνοιγμα / ρεκόρ R- Rated ταινίας (Κ18)

– Το πρώτο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας κεντρικού Comic Χαρακτήρα.

– Το πρώτο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας Warner Bros το έτος 2019.

Ο Joker του σπουδαίου και τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ (The Master, Walk the Line) και του ευφυούς δημιουργού Τοντ Φίλιπς (Hangover, Σκυλιά του Πολέμου) απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, κατοχυρώνοντας μία θέση στην οσκαρική κούρσα.

Η πολυσυζητημένη νέα εκδοχή του νοσηρού ήρωα κάνει τη διαφορά και επικεντρώνεται στη γένεση του εμβληματικού κακού, όπως ξεπήδησε από την περιθωριακή προσωπικότητα ενός μοναχικού ανθρώπου στην εχθρική Γκόθαμ των ’80ς, που ποτέ δεν του έδωσε μία ευκαιρία.

Ο Φίλιπς ξετυλίγει μεθοδικά μία αλληγορική σπουδή χαρακτήρα και ο Φίνιξ μεταμορφώνεται εντυπωσιακά σε μία καθηλωτική ερμηνεία.   Στην ταινία εμφανίζονται οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Taxi Driver), Ζαζί Μπιτζ (Deadpool 2), Φράνσις Κονρόι (American Horror Story) και Μαρκ Μάρον (GLOW), ενώ ο Φίλιπς έγραψε το σενάριο με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Σκοτ Σίλβερ (The Fighter).

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio