NEWS

Η ζωή γίνεται καλύτερη με γιόγκα

27/01/2022

Τα τελευταία χρόνια, το µοντέλο της κλασσικής δυτικής ιατρικής ολοένα και περισσότερο εµπλουτίζεται µε εναλλακτικές µεθόδους διαχείρισης και αντιµετώπισης των ασθενειών, όπως η γιόγκα.

Η γιόγκα είναι µία τεχνική σωµατικών ασκήσεων, µεθόδων αναπνοής, διαλογισµού και χαλάρωσης η οποία αποδεδειγμένα έχει ευεργετικά οφέλη καί για τους ασθενείς µε καρκίνο. ‘Ερευνες έδειξαν ότι η γιόγκα: βοηθά στην αποκατάσταση της υγείας στο σώμα, βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων και των παρενεργειών του καρκίνου, όπως ο πόνος, η αδυναμία και η κόπωση, οι δυσκολίες στον ύπνο, η κατάθλιψη κλπ., αλλά ταυτόχρονα διατηρεί υψηλό το επίπεδο της ενέργειας.

Πρόσφατη μελέτη στο πανεπιστήμιο του Τέξας, βρήκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που έκαναν θεραπεία για καρκίνο του μαστού και πήραν μέρος στην έρευνα, είδαν βελτίωση στην ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου τους, όταν άρχισαν να κάνουν yoga δύο φορές την εβδομάδα.

Σε λίγες μέρες, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διαδικτυακό Συμπόσιο με αυτό ακριβώς το θέμα: Γιόγκα και Διαχείριση του Καρκίνου.

Διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο της κλασικής και εναλλακτικής ιατρικήςψυχολόγοι και εισηγητές γιόγκα θα δώσουν ομιλίες και εργαστήρια για την Πρόληψη, τη Θεραπεία, την Ανάρρωση και την Επιβίωση από τον καρκίνο.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα παρουσιαστούν πρακτικές γιόγκα για τη διαχείριση του καρκίνου σε κάθε στάδιο του ταξιδιού μαζί με το πώς η υιοθέτηση ενός γιογκικού τρόπου ζωής μπορεί να οδηγήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας και της αρμονίας.

Προσκεκλημένη θα είναι η ομιλήτρια η γνωστή Yogacharya (Master of Yoga)) Σουάμι Σιβαμούρτ Σαρασουάτι*, οποία θα δώσει διάλεξη με θέμα την επίδραση της Σατυανάνατα Γιόγκα Νίντρα στη διαχείριση του καρκίνου. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει συνεδρία Σατυανάνατα Γιόγκα Νίντρα.

"Η γιόγκα είναι πειθαρχία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η γιόγκα είναι επίσης μια φιλοσοφία για την επίτευξη της ειρήνης. Αν θέλετε καλή υγεία, εάν θέλετε να ζήσετε την ειρήνη και να εξελιχθείτε, τότε αφήστε τη γιόγκα να γίνει μέρος του τρόπου ζωής σας".

«Ασθένειες όπως ο καρκίνος γεννιούνται στον νου αλλά εκδηλώνονται στο σώμα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα».

Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι

Εάν έχετε απορίες, εάν σας ενδιαφέρουν οι ανάγκες των άλλων, εάν έχετε μια γενναιόδωρη καρδιά και προσφέρετε απλόχερα, εάν έχετε λαμπρές ιδέες, αυτή η online συνάντηση σας αφορά.

Mέρος των εσόδων του Συμποσίου, θα δοθεί για την υποστήριξη των λειτουργικών εξόδων του SATYANANDA MATH – Amba, αλλά και  στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για να συμβάλλουμε στην εκπλήρωση ευχών παιδιών που νοσούν σοβαρά.

Η συμμετοχή ανά άτομο κοστίζει 20€ και περισσότερο.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε το email σας στο info@satyanandayoga.gr. Κάντε κράτηση τώρα και εξασφαλίστε τη θέση σας.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022
Ώρα: 09.00 – 16.00
on line

*Η Σουάμι Σιβαμούρτι είναι Ιδρύτρια του Σατυανάντασραμ Ελλάδος, Permanent Guardian της Ακαδημίας Σατυανάντα Γιόγκα Ευρώπης (Satyananda YogaAcademy Europe / SYAE).  Η Σουάμι Σιβαμούρτι εισήγαγε τη γιόγκα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 Θεωρείται υπόδειγμα σοφίας και ικανότητας να παρουσιάζει τις αρχαίες γιογκικές διδασκαλίες με σύγχρονο τρόπο.  Με τα σεμινάρια και τα κείμενά της εμπνέει και καθοδηγεί στις διδασκαλίες της Σατυανάντα Γιόγκα  παγκοσμίως. Τα βιβλία της είναι πηγή δύναμης και θετικής κατεύθυνσης για όλους όσοι αναζητούν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή και τον τρόπο με τον οποίο θα το απολαύσουν. Ο τρόπος ζωής της αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα, από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio