ΣΙΝΕΜΑ

Η οσκαρική «Κληρονόμος» στο 11ο Athens Open Air Film Festival

Το 11ο Athens Open Air Film Festival κορυφώνεται με μία προβολή-γεγονός. Η «Κληρονόμος» του Γουίλιαμ Γουάιλερ θα προβληθεί αυτό το Σάββατο 3 Ιουλίου στο ειδυλλιακό Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας.

02/07/2021

Υπάρχουν αριστουργήματα του κλασικού Χόλυγουντ που δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να ανακαλύψετε. Υπάρχουν και κάποια εκπληκτικής ομορφιάς μέρη στην Αθήνα που ουδέποτε σας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτείτε.

Το 11ο Athens Open Air Film Festival, ο κινηματογραφικός θεσμός που είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής Αθήνας, σας δίνει αυτό το Σάββατο 3 Ιουλίου τη σπάνια ευκαιρία να συνδυάσετε μοναδικά και τα δύο, με μια προβολή που θα θυμάστε για πάντα.

Η εκπληκτική «Κληρονόμος» («The Heiress») του Γουίλιαμ Γουάιλερ, με την Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, τον Μοντγκόμερι Κλιφτ και τον Σερ Ραλφ Ρίτσαρντσον, τα 4 βραβεία Όσκαρ (από τις 8 συνολικά υποψηφιότητες) και τη φήμη μιας από τις κορυφαίες αμερικανικές ταινίες που έγιναν ποτέ θα προβληθεί στην απίστευτη τοποθεσία του Μεγάρου (Πύργου) Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη.

Να σημειώσουμε ότι θα είναι η δεύτερη φορά στη μακρά ιστορία του που το επιβλητικό Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας θα φιλοξενήσει κινηματογραφική προβολή. Η πρώτη φορά ήταν το 2019 όταν 450 άτομα παρακολούθησαν τις «Επικίνδυνες Σχέσεις» του Στίβεν Φρίαρς.

Η ταινία

Η κληρονόμος» είναι μια δραματική αισθηματική ταινία του 1949 που πραγματεύεται την αιώνια διαμάχη έρωτα- χρήματος.

Μέσα 19ου αι. Νέα Υόρκη… H Catherine Sloper( Olivia de Havilland) είναι μια αθώα και αφελής κοπέλα χωρίς επιτυχία στο άλλο φύλο, αλλά με πολλή περιουσία. Κατά την έξοδό της σε χορό γνωρίζει το φτωχό γόητα Morris Townsend( Montgomery Clift). Ξαφνιασμένη από το ενδιαφέρον του δεν αργεί να τον ερωτευτεί και να δεχθεί την πρόταση γάμου που της κάνει. Ο γιατρός όμως και πατέρας της Austin Sloper( Sir Ralph Richardson), βέβαιος καθώς είναι για τα τυχοδιωκτικά αισθήματα του Morris, διαφωνεί ριζικά με αυτόν το γάμο και επιδιώκει να κρατήσει το ζευγάρι μακριά. Παίρνει την Catherine σε εξάμηνο ταξίδι στην Ευρώπη θεωρώντας ότι η απόσταση και ο χρόνος θα φανερώσουν αυτό που πραγματικά είναι ο Morris… ένας προικοθήρας . Παρά τις προσπάθειές του, όμως, το ζευγάρι ξανασμίγει, αλλά μήπως τελικά είχε δίκιο ο αυταρχικός πατέρας;

Οδηγίες για την προσέλευση του κοινού

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας:

Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ονομαστικά Δελτία εισόδου τα οποία οι θεατές θα μπορούν να προμηθεύονται με ηλεκτρονική προκράτηση, τρεις ημέρες πριν από κάθε προβολή στο aoaff.gr. Η προκράτηση θα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι.

Κάθε θεατής θα δικαιούται μόνο ένα δελτίο εισόδου, οπότε θα πρέπει να προσέρχεται εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς του σε περίπτωση που. επιθυμούν να καθίσουν κοντά.

Θα τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio