ΣΙΝΕΜΑ

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

20/12/2019

Ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται σε φάση συζητήσεων για να αναλάβει να “σκηνοθετήσει ένα τέρας”. Μετά την επιτυχία της Ευνοούμενης ο Έλληνας σκηνοθέτης ετοιμάζεται να μεταφέρει στον κινηματογράφο το μυθιστόρημα «The Hawkline Monster» του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν, που κυκλοφόρησε το 1974.

Το βιβλίο θεωρείται τόσο δύσκολο στην κινηματογραφική του μεταφορά, που έχει «στοιχειώσει» στα σχέδια σκηνοθετών εδώ και 50 χρόνια… Ο Γιώργος Λάνθιμος δεν είναι ο πρώτος που θα επιχειρήσει να φέρει την γκόθικ γουέστερν ιστορία του 1974 στη μεγάλη οθόνη. Ο Hal Ashby προσπαθούσε να γυρίσει την ταινία στα 70s και τα 80s και είχε κλείσει τον Jack Nicholson και τον Dustin Hoffman για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ωστόσο, το κινηματογραφικό project δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς δεν κατάφερε να πείσει τον συγγραφέα με το σενάριό του.

Με τον θάνατο του Ashby το 1988, ο Tim Burton ήταν ο επόμενος που θέλησε να κάνει το «The Hawkline Monster» ταινία. Όπως και ο πρώτος, είχε κλείσει για τον έναν πρωταγωνιστικό ρόλο τον Jack Nicholson, δίπλα στον οποίο θα τοποθετούσε τον Clint Eastwood. Τελικά, όμως, ούτε η δική του προσπάθεια οδήγησε στην πραγματοποίηση της παραγωγής.

Το βιβλίο του Μπρότιγκαν είναι ένα γοτθικό γουέστερν με στοιχεία παρωδίας, εκδόθηκε το 1974 και αφορά την πρόσληψη δύο περιθωριακών πιστολέρο από ένα 15χρονο κορίτσι, προκειμένου να σκοτώσουν το τέρας που ζει κάτω από το υπόγειο του σπιτιού μιας νεαρής γυναίκας. Με βάση το προσωπικό ύφος του Γιώργου Λάνθιμου και τη weird προσέγγιση των προηγούμενων ταινιών του, το Hawkline Monster θα βαδίσει μάλλον πιο κοντά στη λογική του Κυνόδοντα, του Αστακού και της Θυσίας του Ιερού Ελαφιού.

Πριν από λίγους μήνες είχε ανακοινωθεί και η ανάμειξη του Λάνθιμου σε ακόμη ένα επερχόμενο γουέστερν, ονόματι Pop. 1280 του οποίου θα υπέγραφε και το σενάριο. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο νέο μέχρι στιγμής για την εξέλιξη του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Την παραγωγή του Hawkline Monster έχει αναλάβει η εταιρεία Element Pictures που βρισκόταν πίσω από τον Αστακό και το Ιερό Ελάφι, ενώ στα μελλοντικά σχέδια του Λάνθιμου βρίσκεται και μια φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio