prince_welcome_2_america
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μετά θάνατον επιστροφή του Prince

Ανέκδοτο και προφητικό, το νέο θρυλικού μουσικού, και πρώτη ολοκληρωμένη μετά θάνατον δημιουργία του, ετοιμάζεται για κυκλοφορία στις 30 Ιουλίου από τους διαχειριστές της κληρονομιάς του.

09/04/2021

Από τον θάνατο του Prince το 2016 και μέχρι τώρα, οι διαχειριστές της κληρονομιάς του είχαν εστιάσει στην επανακυκλοφορία θρυλικών άλμπουμ όπως το «1999» και το «Sign o’ the Times» ή στην επιμέλεια συλλογών σαν το «Originals» με ντέμο τραγουδιών που είχε γράψει εκείνος, αλλά έγιναν επιτυχίες με τη φωνή άλλων ερμηνευτών. Όλα αυτά αλλάζουν μετά την ανακοίνωση πως στις 30 Ιουλίου ένας πραγματικά ανέκδοτος, ολοκληρωμένος δίσκος θα είναι διαθέσιμος στις ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά και ως φυσικό προϊόν.

Σύμφωνα με όσους έχουν ακούσει το «Welcome 2 America», τα τραγούδια απηχούν «τους προβληματισμούς, τις ελπίδες και τα οράματα του Prince για μια διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνία, προοιωνίζοντας την εποχή του πολιτικού διχασμού, των fake news και του αναβιωμένου αγώνα για φυλετική δικαιοσύνη». Το άλμπουμ μιλά για την επιφανειακή φύση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για τη celebrity culture που έχει γιγαντωθεί χάρη στα τηλεοπτικά ριάλιτι, καθώς και για τα επιχειρηματικά μονοπώλια της μουσικής βιομηχανίας, καταλήγοντας στη σκέψη ότι οι ΗΠΑ είναι “Land of the free/home of the slave” (“γη του ελεύθερου / σπίτι του σκλάβου”)».

Από το 2010 μέχρι το 2012, o Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, έδωσε περισσότερες από 80 συναυλίες στο πλαίσιο περιοδείας που λεγόταν «Welcome 2 America» όμως δεν εξήγησε ποτέ γιατί δεν κυκλοφόρησε ποτέ τον ομώνυμο δίσκο. Οι κληρονόμοι του μυθικού περφόρμερ και τραγουδοποιού, που πέθανε πριν από περίπου 5 χρόνια εξαιτίας υπερβολικής δόσης οπιούχου παυσίπονου, είχαν πρόσφατα μπλεξίματα με την εφορία και έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο καθώς φημολογείται πως ο αείμνηστος καλλιτέχνης έχει φυλάξει στο θησαυροφυλάκιό του εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) ανέκδοτα τραγούδια.

Η deluxe έκδοση του «Welcome 2 America» θα περιέχει το πλήρες studio άλμπουμ τόσο σε CD όσο και σε μαύρο βινύλιο, καθώς και την μαγνητοσκόπηση της συναυλίας του Prince στις 28 Απριλίου 2011 στο The Forum, όπου ερμήνευσε μάλιστα διασκευές του «Make You Feel My Love» του Bob Dylan και του «More Than This» των Roxy Music. Θα περιλαμβάνει επίσης ένα συνοδευτικό βιβλίο 32 σελίδων και έναν ανάγλυφο φάκελο με αποκλειστικό υλικό από την ομότιτλη τουρνέ (φωτογραφίες, αφίσα, ρέπλικα του setlist, εισιτήριο, πρόσκληση VIP και κάρτες backstage).

Η κυκλοφορία του «Welcome 2 America» βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ του The Prince Estate και της Sony Music Entertainment που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018. Εκείνη την εποχή, η Sony άρχισε να διανέμει παγκοσμίως τα έργα του Prince που κυκλοφόρησαν από το 1995 έως το 2010, διευρύνοντας τη συμφωνία τον Ιανουάριο του 2021 για να συμπεριλάβει τη διανομή δώδεκα άλμπουμ που ηχογράφησε ο καλλιτέχνης μεταξύ 1978 και 1996.


Το έμαθες αυτό;

Πενταπλό άλμπουμ απο τον Sufjan Stevens

 

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio