Έφυγε από κορωνοϊό ο θρύλος της jazz Ellis Marsalis J.
NEWS

Έφυγε από κορωνοϊό ο θρύλος της jazz Ellis Marsalis J.

02/04/2020

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών, από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωναϊό, ο θρυλικός μουσικός της Νέας Ορλεάνης, Ellis Marsalis Jr. Τον θάνατο του μουσικού ανακοίνωσαν ο Quint Davis, επίτιμος διευθυντής του Ellis Marsalis Center for Music, με δηλώσεις του στο CNN και ο γιος του, Branford Marsalis.

«Ο Ellis Marsalis Jr ήταν ένας θρύλος. Ήταν το πρότυπο όταν μιλάμε για την τζαζ της Νέας Ορλεάνης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της δημάρχου της Νέας Ορλεάνης, LaToya Cantrell.

«Υπήρξε δάσκαλος, πατέρας και είδωλο, τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν την τέχνη, τη χαρά και το θαύμα που αποκάλυψε στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Marsalis ξεκίνησε παίζοντας σαξόφωνο, αλλά σύντομα αφοσιώθηκε στο πιάνο ενώ σπούδαζε κλασική μουσική στο Dillard University. Κατά της δεκαετίας του 1950 και 1960 συνεργάστηκε με ονόματα όπως αυτά των Ed Blackwell, Cannonball Adderley, Nat Adderley, και Al Hirt, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διδασκαλία.

Στη μεγάλη του πορεία στη μουσική κυκλοφόρησε σόλο δίσκους ενώ αναρίθμητες είναι οι συμμετοχές του σε άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών.

Τέσσερις από τους έξι γιους του Marsalis τον ακολούθησαν στα μουσικά του βήματα και πραγματοποιώντας τη δική τους διαδρομή στη μουσική βιομηχανία. Ο γιος του Wynton είναι διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Jazz At Lincoln Center, στη Νέα Υόρκη, ενώ ο γιος Branford είναι καταξιωμένος σαξοφωνίστας.

Πέρα από διακεκριμένος μουσικός, ο Ellis Marsalis ήταν ο πρώτος που δίδαξε τζαζ στο Κέντρο Δημιουργικής Τέχνης της Νέας Ορλεάνης και ο πρώτος πρόεδρος του προγράμματος σπουδών τζαζ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης.

Passatempo με τον Pepper 96,6

Κι αν αυτό που ζούμε δεν είναι μια κακόγουστη φάρσα, στο παρακάτω κρυπτόλεξο, θα βρείτε (αν δεν γνωρίζετε) τα μεγαλύτερα ψέματα που λέμε.


Select Level:
{{ currentLevel.width }}x{{ currentLevel.height }}
{{cell.letter}}
x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio