εργαστήριο_σεναρίου_σκηνοθεσίας_oxbelly
NEWS

Έχεις σενάριο;

Ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση κινηματογραφικών σεναρίων από την Ελλάδα, για πρώτη ή δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους, απευθύνει το Οxbelly.

21/10/2021

Το Εργαστήριο Σεναρίου και Σκηνοθεσίας Οxbelly απευθύνει πρόσκληση για αιτήσεις από την Ελλάδα – η κατάθεση αιτήσεων του πρώτου κύκλου αξιολόγησης θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου του 2021. Οι υποψήφιοι των οποίων τα σενάρια θα περάσουν στον δεύτερο κύκλο αξιολόγησης, θα ενημερωθούν μέσω email τον Ιανουάριο του 2022.

Το Oxbelly είναι μια ετήσια συνάντηση κινηματογραφιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και λοιπές δραστηριότητες, το Oxbelly έχει σκοπό να ωφελήσει τους νέους κινηματογραφιστές, φέρνοντάς τους σε επαφή με συναδέλφους τους από την διεθνή κοινότητα.

Αποτελεί πρωτοβουλία του παραγωγού Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Oxbelly S.A., και ξεκίνησε το 2015 στην Costa Navarino της Μεσσηνίας.

Το Εργαστήριο Σεναρίου και Σκηνοθεσίας Oxbelly (Oxbelly Screenwriters & OxbellyDirectors Lab) τελείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της σκηνοθέτιδος Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (Chevalier, Attenberg).


Το 2020 το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με 15 πρότζεκτ και 15 Advisors.

Oι Advisors που προσέφεραν τον χρόνο τους στο Εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε το 2020 ήταν οι Maren Ade (TONI ERDMANN), Michael Almereyda (TESLA), Paul Thomas Anderson (PHANTOM THREAD), Ritesh Batra (PHOTOGRAPH), Lisa Cholodenko (OLIVE KITTERIDGE), Willem Dafoe (TOMMASO), Mati Diop (ATLANTICS), Naomi Foner (RUNNING ON EMPTY), Ulrich Köhler (IN MY ROOM), Nick Kroll (BIG MOUTH), Jeff Nichols (LOVING), Olivier Père (Executive director, Arte France Cinema & director of film acquisitions, ARTE France), Εύα Στεφανή (MΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ Κ.), Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη (ATTENBERG), Lulu Wang (THE FAREWELL) και Michael Weber (Founder & Director of THE MATCH FACTORY).


Για την αίτηση συμμετοχής στο Εργαστήριο του 2022, ή για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio