Οι Balthazar στην Αθήνα
ΜΟΥΣΙΚΗ

Balthazar: Ξανά στην Αθήνα το Μάρτιο του 2020

Η αναμονή για τον Μάρτη του 2020, θα γίνει πιο γλυκιά γνωρίζοντας πως θα μας επισκεφτούν οι Balthazar! Την Κυριακή 22 Μαρτίου η indie pop μπάντα από το Βέλγιο έρχεταιστο Fuzz Live Music Club.

Από τις πρώτες μπασογραμμές του Fever μπορείς να καταλάβεις ότι οι Balthazar έχουν αλλάξει. Μετά από μήνες γραψίματος προς όλες τις κατευθύνσεις δίχως να συμβαίνει κάτι καλό όπως δήλωσε ο frontman της μπάντας Maarten Devoldere, το παραπάνω τραγούδι ήταν αρκετό για να δώσει το έναυσμα της δημιουργίας του 4ου δίσκου τους, μαζί με το όνομα αυτού.

Η ιστορία τους  ξεκινά το 2004

Μόνο εύκολο δεν ήταν το μουσικό ταξίδι των Balthazar καθώς οι Devoldere και Jinte Deprez, προσπαθούσαν να συνυπάρξουν καλλιτεχνικά από το σχολείο.

Η πορεία τους ακροβατεί ανάμεσα στις Indie rock επιρροές τους και την λατρεία για την κλασική ποπ και τον Serge Gainsbourg.

To “Applause” τάραξε τα νερά της σκηνής, στεγάζοντας τις μουσικές ανησυχίες του διδύμου και την αστείρευτη δημιουργικότητα τους. Τα “Rats” και “Thin Walls” που ακολούθησαν έγιναν το soundtrack για όσους τιμάνε το groove και θέλουν την indie rock τους, να λοξοκοιτά σε funk και pop χωράφια.

Και κάπως έτσι ήρθε στη ζωή μας το “Fever” με τους κύριους Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Simon Casier, Michiel Balcaen και Tijs Delbeke, να αφήνουν στην άκρη τα solo projects τους και να μας δίνουν λίγο από τον πυρετό τους. Κάνοντας το Break που χρειαζόντουσαν επανήλθαν δριμύτεροι με ένα δίσκο γεμάτα ραδιοφωνικά hits σαν το “Wrong Vibration” που τερμάτισε όλα τα ρεκόρ στο airplay!

Το ελληνικό κοινό τους αγάπησε ακόμη περισσότερο, όσο εκείνοι σόλνταραν τα περισσότερα από τα venues που έπαιξαν στον κόσμο. Πιο ώριμοι από ποτέ οι Βέλγοι παρουσίασαν ένα ζεστό γλυκόπιοτο απόσταγμα που τιμά της ρίζες τους, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία με μια Southern πινελιά και ξεσκονίζει το θρόνο της Indie pop για να στρογγυλοκαθίσουν!

To Σάββατο 21 Μαρτίου οι Balthazar θα εμφανιστούν στο Principal Club Theater

Η τιμή προπώλησης των εισιτηρίων ξεκινά από τα 28€.

x
Title Artist

Στείλε μήνυμα στο studio