ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Από το «Queen’s Gambit» στον Βλάντιμιρ Ναμπόκοφ

Εκμεταλλευόμενοι το momentum που τους έδωσε το «Το Γκαμπί της Βασίλισσας», ο συν-δημιουργός και η πρωταγωνίστριά του μεταγράφουν το σκοτεινό, ερωτικό θρίλερ του σπουδαίου Ρώσου νοβελίστα (και σκακιστή) στην οθόνη.

10/12/2020

Το «Γκαμπί της Βασίλισσας»  ήταν αναμφίβολα το αναπάντεχο τηλεοπτικό χιτ του φθινοπώρου: το δράμα εποχής με πρωταγωνίστρια μία ορφανή ιδιοφυία στο σκάκι και τη σκοτεινή πλευρά της επιτυχίας της, σάρωσε ανάμεσα στους χρήστες του Netflix και μένει στην κορυφή των προτιμήσεων εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Εκμεταλλευόμενοι το momentum του, ο ένας εκ των δημιουργών της σειράς, Σκοτ Φρανκ, μαζί με την χαρισματική πρωταγωνίστρια Άνια Τέιλορ Τζόι, ανακοίνωσαν το επόμενο πρότζεκτ τους, που θα περιλαμβάνει εξίσου εντυπωσιακά κουστούμια, αλλά πολύ πιο βλοσυρό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιήσουν τη διασκευή του μυθιστορήματος του Βλάντιμιρ Ναμπόκοφ «Laughter in the Dark».

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1932 ακολουθεί την στοργή ενός μεσήλικα κριτικού τέχνης για μία δεκαεπτάχρονη, ανερχόμενη ηθοποιό, το οποίο εξελίσσεται σε εμμονή. Μοτίβο το οποίο μελέτησε περισσότερο και με διαχρονική επιτυχία στη «Lolita» είκοσι χρόνια αργότερα, η ιστορία αυτής της παράταιρης και παράνομης σχέσης παίρνει μια ιδιαίτερα σκοτεινή τροπή, αγγίζοντας τα όρια του ερωτικού θρίλερ.

Συγκεκριμένα, ο Φρανκ δήλωσε σε συνέντευξη του στο podcast «The Watch»: «Θέλω να το κάνω με τη μορφή φιλμ νουάρ και ταινίας μέσα σε ταινία. Και είναι ένα πολύ πονηρό, υπέροχο θρίλερ».

Τον ρόλο του ανήλικου ερωτικού ενδιαφέροντος θα έχει η Άνια Τέιλορ Τζόι, που θα μπορούσε εμφανισιακά να ξεπηδήσει από ένα μυθιστόρημα του Ρώσου συγγραφέα, ενώ είναι ενδιαφέρον το κατά πόσο θα επιτύχουν οι δημιουργοί να μεταφέρουν επιτυχημένα τη συγγραφική φωνή του, εφόσον μέχρι στιγμής μόνο η «Lolita» του Κιούμπρικ έχει καταφέρει να πιάσει με ακρίβεια τη ναμποκοβική ατμόσφαιρα.

  ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ”SONG EXPLODER”;

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio