shazam_top_10_tones_and_i
TECH

Τι ψάχνει ο κόσμος στο Shazam;

Μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές στην ιστορία των smartphones, το Shazam αποκαλύπτει τα δημοφιλέστερα tracks στην ιστορία των αναζητήσεών του, και η πρώτη δεκάδα είναι flashback των radio hits της 15ετίας.

18/11/2020

Το Shazam είναι μία από τις αγαπημένες μας εφαρμογές, αφού μας βοηθά να αναγνωρίσουμε αυτοστιγμεί εκείνο το τραγούδι που ακούμε όταν είμαστε έξω και κάτι μας θυμίζει, ή εκείνο που δεν έχουμε ξανακούσει ποτέ και θέλουμε να το βρούμε, να το αποθηκεύσουμε και να το μοιραστούμε με τους φίλους μας. 

Με περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες σε μηνιαία βάση, και ιστορία που κρατά από το 2002 (στα αρχικά της βήματα, μάλιστα, έστελνε τα αποτελέσματα των αναζητήσεων με SMS στους χρήστες της), η εφαρμογή, που ανήκει πλέον στην Apple, δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα με τα 100 πιο… Shazamed τραγούδια της ιστορίας της, αποκαλύπτοντας το Dance Monkey της Tones and I στην κορυφή.


Η Αυστραλή καλλιτέχνης δήλωσε πως το Shazam ήταν εξαιρετικά σημαντικό για εκείνη, όσον αφορά την πρόσβαση που έχει ο κόσμος στη μουσική της: «Δεν είχα κάποιο following όταν κυκλοφόρησα το “Dance Monkey”, αλλά μου έδωσε την ευκαιρία να προσεγγίσω περισσότερους ανθρώπους και να διευρύνω το fan-base μου, και όλα αυτά οδήγησαν στο να δημιουργήσω καριέρα για τον εαυτό μου».

Σίγουρα βοηθητική για άγνωστους καλλιτέχνες, που θέλουν να προσεγγίσουν το κοινό τους, η εφαρμογή αποδεικνύει με τη λίστα αυτή ακόμη περισσότερο το νεανικό προφίλ της. Ίσως προκαλεί εντύπωση που από τη λίστα απουσιάζουν παλαιότερα τραγούδια, ιδιαίτερα οι επιτυχίες των ‘00s, όμως με την πλειοψηφία των αναζητήσεων να γίνεται σε εξόδους σε μαγαζιά, όπου παίζουν επιτυχίες από καλλιτέχνες όπως ο Ed Sheeran, o Bruno Mars, o John Legend και η Billie Eilish,  το top 100 να κυριαρχείται από εξαιρετικά δημοφιλή κομμάτια της τελευταίας δεκαετίας

Μπορείτε να δείτε τo top 10 του Shazam παρακάτω, και όλη τη λίστα αναλυτικά εδώ.

1. Tones and I – «Dance Monkey»

2. Robin Schulz, Lilly Wood & the Prick – «Prayer in C»

3. Passenger – «Let Her Go»

4. Avicii – «Wake Me Up»

5. Major Lazer – «Lean on»

6. Ed Sheeran – «Thinking Out Loud»

7. Sia – «Cheap Thrills»

8. Gotye – «Somebody That I Used to Know»

9. Kings, Cookin’ on 3 Burners – «This Girl»

10. Hozier – «Take Me to Church»

Δες και άκουσε και αυτό:

Η playlist του Barack Obama

Ο πρώην πλανητάρχης δημοσιεύει το soundtrack της θητείας του

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio