bts
ΜΟΥΣΙΚΗ

Limit up για τους BTS

03/10/2020

Πρώτη θέση στο πλατό του «The Tonight Show» είχαν όλη την εβδομάδα οι Κορεάτες BTS, με τις μετοχές τους εκτός από τη σκηνή να ανεβαίνουν και στο χρηματιστήριο.

Από την Άννα Φαρδή

Στις μέχρι σήμερα εμφανίσεις, η επτάδα των Jin, RM, Suga, J-Hope, V, Jimin και Jungkook έχει ερμηνεύσει το τελευταίο τους single των 424 εκατομμύριων views, σε συνεργασία με τον ίδιο των Jimmy Fallon να μιμείται άψογα τις εκφράσεις και τις χαρακτηριστικές χορευτικές κινήσεις τους, αλλά και τους The Roots να προσθέτουν έξτρα γκρούβα. Το σόου της Δευτέρας έκλεισε με τη μπάντα ντυμένη στα μαύρα, να τραγουδάει και να χορεύει το hit «Idol», στην πρόσοψη του παλατιού Gyeongbokgung, στη Σεούλ (το οποίο παρεμπιπτόντως έχει φωτισμό αντίστοιχο με τον καινούργιο της Ακρόπολης). Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία τους με τον Fallon, αφού νωρίτερα μέσα στη χρονιά συμμετείχαν στο ειδικό επεισόδιο «Subway Special», τραγουδώντας μέσα σε ένα βαγόνι τρένου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μπάντα εμφανίζεται σε prime time της αμερικανικής τηλεόρασης, καθώς έχει ήδη συμμετάσχει στο «NPR Tiny Desk Concerts», το «The Today Show», και το «Αμερική Έχεις Ταλέντο», ενώ έχει ερμηνεύσει το «Dynamite» στα βραβεία MTV και VMA. Οι εμφανίσεις των BTS στον Jimmy Fallon θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τραγούδι, παιχνίδια και συνεντεύξεις, ενώ καθημερινά ανεβαίνουν στο youtube τα αποσπάσματα από την τελευταία εκπομπή.

Οι μετοχές τους, εκτός από τη σκηνή ανεβαίνουν και στο χρηματιστήριο, αφού όπως μόλις ανακοινώθηκε, η δισκογραφική τους Big Hit Entertainment, δημοσίευσε την μεγαλύτερη μετοχή στη Νότια Κορέα εδώ και τρία χρόνια. Έτσι, τα κεφάλαια τόσο της μπάντας όσο και της εταιρείας εκτοξεύθηκαν, στα 8 εκατομμύρια δολάρια (το άτομο) και 4,1 δις αντίστοιχα. Για άλλη μια φορά, η σαρωτική αυτή επιτυχία σηκώνει συγκρίσεις με τους Beatles σε όλα τα μεγάλα μουσικά μέσα, αφού μεταξύ άλλων και οι δύο κατάφεραν να έχουν τρία άλμπουμ στο νούμερο ένα του Billboard 200 σε λιγότερο από ένα χρόνο. Αν η μείωση των εσόδων, λόγω των ακυρώσεων συναυλιών και περιορισμού αγορών στο πλαίσιο της πανδημίας, δεν επηρεάσει ριζικά την πορεία τους, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε ένα φαινόμενο εν εξελίξει. 

Όσον αφορά τους αεικίνητους BTS, μόλις το σαββατοκύριακο επισημοποίησαν την κυκλοφορία του νέου δίσκου τους BE (Deluxe Edition) στις 20 Νοεμβρίου. Θα είναι το τρίτο full length άλμπουμ τους για φέτος και η πρώτη φορά που ολόκληρη η μπάντα εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την κονσεπτική συναυλία, τη μουσική σύνθεση και το σχεδιασμό του εξωφύλλου.

Αυτό το είδες;

Μια βιομηχανία ονόματι k – pop

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio